Antti Autti Lumilautaliiton hallitukseen

Suomen Lumilautaliitto ry:n uuteen hallitukseen nousee mm. pitkän linjan lumilauta-ammattilainen Antti Autti.

Suomen Lumilautaliitto ry:n liittokokouksessa valittiin liitolle uusi hallitus. Asiantuntevaan ryhmään saatiin lisää vahvistusta, kun yksi Suomen tunnetuimmista lumilautailijoista, rovaniemeläinen Antti Autti, astui hallituksen jäseneksi.

- Lähdin mukaan ihan siksi, että lumilautailun asiat kiinnostavat. Minua kiinnostaa, miten laji voi ja mihin se on menossa. Se on monin tavoin muuttunut, ja koen, että minusta olisi siinä apua tulevaisuudessa ja jo nytkin, vaikka omaa uraa onkin vielä jäljellä, Autti kertoo.

Autti on kokenut lumilautailija, ja tietoa lajista hänellä riittää pitkältä ajalta. Hän voitti ensimmäisenä eurooppalaisena X Games -kultaa jo 2005, minkä lisäksi hänen kisauraltaan löytyy maailmanmestaruuksia ja lukemattomia muitakin mitaleita. Kilpauransa jälkeen hän on luonut menestyksekkään vapaalasku-uran, jonka tiimoilta hän on tuottanut lukuisia elokuvia.

- Hallituspaikka mahtuu hyvin yhteen tämänhetkisen urani kanssa. Kun olen vielä ammattilainen, voin kertoa asioista myös sieltä kentältä ja huomaan sellaisia asioita, mitä ammattilaisuus tuo mukanaan. Lumilautaliitto on itselleni läheinen asia, sillä sen avulla olen kuitenkin maailmalle päässyt. Mitä ikinä pystynkin Liiton hyväksi tekemään, niin kyllä minun kuuluukin se tehdä. Kun ei tarvinnut edes kahta kertaa miettiä, lähteäkö hallitukseen mukaan vai ei, niin silloin tiesin, että siihen lajiin on muutenkin intohimoa kuin vain laskemisen puolelta. Lumilautaliitossa on nyt oikeat ihmiset hommissa, ja kaikki palaset olemassa. Kun kaikki saadaan loksahtamaan kohdalleen, niin päästään luomaan ihan uutta aikakautta suomalaisessa lumilautailussa, Autti innostuu.

Autti näkee, että lumilautailu voi kasvaa tästä vielä merkittävästi, ja että lajin parhaat ajat ovat vasta tulossa:

- Suomalaiset ovat hitaasti lämpeävää kansaa, mutta hyviä merkkejä on jo siitä, että lautailu kasvaa. Esimerkiksi Olympiakomitean antama tuki lumilautailulle on siitä hyvä osoitus. Lautailussa on silti paljon muustakin kyse kuin kilpaurheilusta, ja lajikulttuurista se menestys kuitenkin lähtee. Meidän tehtävä on luoda hyvä pohja edustamaan kaikkea lumilautailua Suomessa, ja hyvällä tiellä ollaan. Keväällä kun kävin Rukalla katsomassa juniorileiriä, niin siellä oli hirveästi porukkaa ja hyvä meininki. Siellä näki konkreettisesti, että tulevaisuutta on.

Autilta ilmestyy syksyllä uusi dokumentti sekä webisode-sarja. Arctic Lights kertoo Autin muutoksesta, kun hän haluaa oppia tekemään ammattiaan uudella tavalla. Elokuva on kuvattu pelkästään pohjoisessa, enimmäkseen Autin kodin lähellä.

- Olemme yrittäneet vihdoinkin tehdä dokumenttia laatikon ulkopuolelta, eli tavallista snoukkadokkaria ei ole tulossa. Viime kausi oli henkisesti yksi urani vaikeimmista kausista, eli siitä voidaan lähteä liikkeelle. Arctic Lights on minun ja Kota Collectiven ylivoimaisesti haastavin projekti. Se on iso riski mikä ollaan otettu, mutta jos dokumentti ja siihen liittyvät webisodit onnistuvat, niin siitä tulee upea juttu, Autti kertoo.

Lumilautaliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa entinen lumilauta-ammattilainen, filosofian tohtori Tuomo Ojala ja varapuheenjohtajana Jyrki Mattila. Autin lisäksi hallitukseen nousee mm. Tubeconissa ja Avan kanavapäällikkönä aiemmin työskennellyt, nykyisin Troot Networkin luovana johtajana vaikuttava Eevamaria Vassinen.

Koko hallituskokoonpano: http://fsa.fi/liitto/toimialueet/

Ajankohtaista