Enni palkitsi vuoden juniorilaskijat ja vastaanotti kiitosta

Torstaiaamuksi Elisa Studioon Helsingin Lasipalatsille Enni Rukajärvi ja Lumilautaliitto olivat kutsuneet mediaa paikalle. Tarkoituksena oli palkita vuoden juniorilaskijat, käydä läpi kauden suunnitelmia ja kertoa Ennin alkukaudesta, jolloin hän oli Uudessa-Seelannissa nykyisin vapaalaskusta tutun Antti Autin kanssa laskemassa helikopterien avustuksella.

Viikko sitten maajoukkueleirillä Enni kuitenkin loukkasi nilkkaansa, mikä toi tilaisuuteen toisenlaistakin sisältöä.

- Viikko sitten itävallassa ensimmäisenä laskupäivänä tein hyppyristä backside 540 -tempun. Se jäi vähän vajaaksi, tuli vähän huonosti loivaan kohtaan alas ja nilkka vääntyi. Kävin siellä lääkärissä ja erilaisia diagnooseja sieltä saatiin. Kuvat otettiin näytille tänne, eikä niistä lääkärit täällä oikein saaneet selvää, niin nyt otetaan uudet kuvat, Enni kertoo tapaturmasta.

Tänään Enniltä kuvattiin nilkka uudestaan. Siellä selvisi, että nilkassa on luumustelmaa ja pientä murtumaa, mutta ei nivelsidevammaa. Se ei estä harjoittelua, mutta noin kuukauteen ei saa hyppiä tai aiheuttaa tärähdyksiä.

- Tarkoituksenani olisi käydä läpi isoimmat kisat ja kuvata. Ensimmäisenä olisi Dew Tour joulukuussa, mutta katsotaan nyt, miten tässä nilkan kanssa menee. Sitten olisi Laax Open ja X Games, jos saan sinne kutsun. Siinä välissä olisi tarkoitus kuvailla ja laskea putikkaa.

Paikan päällä oli kuitenkin iloistakin asiaa. Enni oli suunnannut yhteistyökumppaneiltaan saamiaan lahjoitusvaroja olympiahopeasta juniorityöhön Lumilautaliiton kautta, ja siitä merkittävästä työstä Enni sai itselleen nuorilta kiitostaulun.

- Oli hieno saada tällainen kiitostaulu junnuilta. Mulle oli tärkeää kerätä niille varoja ja nyt on kiva nähdä, että rahat ovat menneet käyttöön ja että niille on ollut tarvetta. Juniorityö on mulle tosi tärkeää. Siistiä on nähdä junnujen meininkiä: se tuo itsellekin iloa. Totta kai niitä haluaa tukea. Muistan vielä hyvin sen ajan, kun rahat oli kortilla ja reissut oli kalliita, mutta kyllä täältä Suomesta on vaan pakko päästä maailmalle, jos haluaa tässä hommassa edetä pidemmälle, Enni kertoo.

Tilaisuudessa palkittiin Spine Magazinen järjestämän Spine X Awards -lumilautagaalan vuoden juniorilaskijat. Vuoden junioripoikana palkittiin Rene Rinnekangas ja vuoden juniorityttönä Henna Ikola. Palkkioksi he saivat itselleen Ennin rahastosta tuhannen euron treenituen sekä uuden lumilautamedia Rodeo Snowboardingin kuvaussessarit. Sekä Rene että Henna ovat juniorimaajoukkueessa ja kovaa vauhtia matkalla kohti kansainvälistä läpimurtoa.

——

Lumilautaliitto aloittaa yhteistyön Rodeo Snowboardingin kanssa. Meidät löytää viikonlopun aikana Boardexpo-tapahtumasta Messukeskuksesta yhteiseltä pisteeltä.

Rodeo Snowboarding: www.rodeosnow.fi
Enni Rukajärven sivut: enni.elisa.fi
Antti Autin sivut: www.anttisworld.com

Kuva: Sami Välikangas / Rodeo Snowboarding

Ajankohtaista