Lumilautaliiton freestylevalmentaja vaihtuu - Koskela päävalmentajaksi Kiinaan

Pekka Koskela lopettaa työnsä lumilautamaajoukkueen päävalmentajana tämän kuun lopussa. Syyskuun alusta hän aloittaa Kiinan lumilautamaajoukkueen päävalmentajana ja halfpipe-joukkueen kehittäjänä.

- Pitkä pesti Suomen joukkueen kanssa päättyy osittain haikein mielin, mutta nyt tuli mahdollisuus haastaa ja kehittää itseään lisää. Kiinan pestin yhteydessä lähden mielenkiinnolla uusiin haasteisiin. Toivottavasti taas joskus pääsen takaisin suomalaisen urheilun pariin, mutta välillä pitää käydä kehittämässä itseään ulkomailla, Pekka Koskela kertoo.

Vetovastuun freestylejoukkueesta ottaa aiemmin freestylejoukkueen apuvalmentajana toiminut Antti Koskinen. Juha Guttorm jatkaa crossijoukkueen valmentajana.

- Olen luottavainen Suomen joukkueen tulevaisuudesta. Joukkue jää hyviin käsiin ja paljon lupaavia nuoria on tulossa. Suomalainen lumilautailu on hyvissä kantimissa, Pekka Koskela jatkaa.

Koskela aloitti Lumilautaliitossa 2002 juniorimaajoukkueen valmentajana ja oli mukana käynnistämässä Sotkamon urheilulukion lumilautalinjaa 2004. Vuodesta 2006 lähtien hän oli toiminut maajoukkueen päävalmentajana. Hänen päävalmennusaikanaan maajoukkue keräsi kaksi olympiahopeaa, 12 MM-mitalia joista 5 kultaista, 55 maailmancupin mitalisijaa joista 20 voittoa, 72 TTR-mitalisijaa joista 22 voittoa, viisi TTR-kiertuevoittoa ja kolme maailmancupin kiertuevoittoa. Lisäksi Suomen Valmentajat ry on valinnut hänet vuonna 2013 Vuoden valmentajaksi ja vuonna 2010 Vuoden yksilölajien valmentajaksi.

- Minulla on ihan huikeita vuosia takana ja olen saanut todella makeita kokemuksia. Olen todella kiitollinen, että olen saanut toimia maailman parhaiden laskijoiden kanssa, Koskela sanoo.

 

Freestylevalmentaja Antti Koskinen ottaa uuden työtehtävänsä mielenkiinnolla vastaan.

- Ihan ensinnäkin hyvillä fiiliksillä lähden tähän. Pestinähän tämä on jo sinänsä tuttu, sillä olen jo monta vuotta kulkenut Pekan seurana ja joukkueen apuna. Uutena juttuna tulee, että nyt olen koko joukkueesta vastuussa. Mielenkiinnolla odotan työtä, ja olemmekin jo päässeet käynnistämään uusia juttuja mitä ei aiemmin ole ollut. Kiva nähdä, miten joukkueen toiminta lähtee kehittymään henkilöstövaihdosten kautta ja pidemmälläkin tähtäimellä. Se on mielenkiintoinen haaste. Mun johtoajatus on, että haluan päästä jokaista laskijaa lähelle ja tarjoamaan entistä paremmin henkilökohtaista tukea, Antti Koskinen kommentoi.

Koskinen on työskennellyt pitkään Koskelan rinnalla ja kulkenut joukkueen mukana jo vuosia. Hän on nähnyt suomalaisen lumilautailun kasvun läheltä.

- Pekan aikana tuli todella paljon hienoja asioita, ja menestyshän oli aivan uskomatonta - käsittämätön menestysputki kahdeksan vuoden ajalta. Liiton toiminta on myös kehittynyt huomattavasti sinä aikana, ja olemme menneet jatkuvasti parempaan suuntaan. Toivotaan, että kaikkea sitä pystytään kehittämään entisestään. Älyttömän iso hatunnosto Pekalle siitä. Tietysti laskijamme ovat todella taitavia, mutta myös monet Pekan tekemät päätökset ovat tukeneet hienosti laskijoita. Toivon pystyväni tekemään yhtä hyviä päätöksiä laskijoiden auttamiseksi.

Koskinen aloitti lumilautavalmennuksen parissa Hyvinkään Sputnikissa seuravalmentajana 2003. Vuonna 2005 hän suoritti siviilipalveluksensa Sotkamon urheilulukiossa, jossa hän on toiminut valmentajana vuodesta 2006 lähtien. Hän toimi nuorten maajoukkueen valmentajana vuosina 2006-2013, ja maajoukkueen freestylevalmentajana hän on ollut vuodesta 2008 lähtien.

Lumilautaliitto kiittää Pekka Koskelaa kaikista vuosista ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin.

Ajankohtaista