Halfpipen ja reilien SM-kisoissa nähtiin kovaa laskemista

Pyöreitä vuosia täyttävät lumilautailun SM-kisat jatkuivat Rukalla halfpipellä ja reileillä. Harmaasta, sumuisesta ja vetisestä säästä huolimatta tunnelma oli katossa ja laskeminen huippuluokkaa.

Halfpipessä useiden kiinalaisten laskijoiden mukanaolo nosti tasoa ja fiilistä. Naisten avoimessa sarjassa Suomen entisen pääavalmentaja Pekka Koskelan suojatit ottivatkin neloissvoiton, mutta Suomen-mestaruuden vei Ella Suitiala.

- Olisi se paremminkin voinut mennä, jos olisi enemmän paippia laskenut. Ihan hatusta vedetty rani tuli: suurin piirtein lipillä tiesin mitä teen. Yllätyin kun toisella ranilla sain kiihdetettyä laskua, kun normaalisti se lössähtää loppua kohti. Kyllä kiinalaiset veti tosi kovia raneja, mutta ne ovatkin pipelaskijoita kaikki. Rookie-tytöissäkin oli kova taso, vaikka keli olikin vähän hankala, Suitiala kommentoi.

Miehissä Aasian vieras pääsi toiselle sijalle, mutta voittoon laski Axel Thelen. Mielenkiintoa kisaan tuonut, kisa-areenalle hetkeksi piipahtanut Antti Autti otti kolmannen sijan.

- Oli ihan superhauska päivä, kun niin harvoin pääsee laskemaan pehmeää superpaippia joka on vielä hyvässä kunnossa. Olen kyllä tyytyväinenkin. Tosi vähän olen paippia laskenut, niin olosuhteisiin nähden meni tosi hyvin. Vähän Talmassa olen handplantteja harjoitellut, mutta muuten jäänyt tosi vähiin pipelasku, mikä on sinänsä harmi. Tosi hauskaa puuhaa se on. Sää ei meininkiä haitannut, mutta olisi varmasti isompia ilmoja nähty, jos olisi ollut parempi ilma. Mun mielestä taso oli tosi kova siihen nähden kuinka vähän Suomessa pääsee laskemaan paippia. Kyllä kaikki itsensä kunnolla likoon laittoi, Thelen kommentoi. Hänen laskunsa oli air to fakie, caballerial 720, cripler, chuckflip ja frontside 720.

Illasta lasketussa reilikisassa laskijat laittoivat kunnolla parastaan, eikä voittajien valinta ollut ollenkaan helppoa. Avoimessa sarjassa korkeimmalle nousivat kovilla suorituksillaan Henna Ikola ja Mikko Rehnberg.

SM-kisat jatkuvat huomenna slopestylellä.

Avoin, miehet:
1. Axel Thelen, 250 p.
2. Jian Li, Kiina 242 p.
3. Antti Autti, 233 p.

Avoin, naiset:
1. Leng Qiu, Kiina, 273 p.
2. Lulu Jia, Kiina, 239 p.
3. Xumei Wang, Kiina, 221 p.

5. Ella Suitiala, 206 p. (Suomen-mestari)

Kaikki tulokset: http://fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/sm-kisat/

Ajankohtaista