Jussi-Pekka Kinnunen on valittu Lumilautaliiton ja Ski Sportin huippu-urheilujohtaksi

Suomen Lumilautaliitto ja Ski Sport Finland ovat valinneet Jussi-Pekka Kinnusen lajiliittojen ensimmäiseksi yhteiseksi huippu-urheilujohtajaksi.
Kinnunen on valmennuksen johdossa lumilautailun puolella slopestylessä ja big airissa sekä lumilautacrossissa, ja freestylen osalta kumpareissa ja freeskilajeissa.

Sekä lumilautailussa että freeskiissä suomalaiset kilpailevat freestylelajeista tällä hetkellä slopestylessä ja big airissa.

- On hienoa päästä mukaan yhdistämään freestylehiihdon ja lumilautailun huippu-urheilun kokonaisuutta. Uskon vahvasti, että lajien toiminta kehittyy seuraavan kahden vuoden ajan merkittävästi. Kenttä ja tehtävänkuvaus on melkoisen laaja, mutta ensimmäisenä tulen toimimaan valmentajien apuna toimintaympäristöjen kehittämisessä ja erityisesti taitoharjoittelun kehittymisessä. Olen myös laskenut molemmilla välineillä lapsesta saakka, urheillut itse ja toiminut pitkään valmentajana ja uskon tuovani paljon uusia ajatuksia ja apua molempien lajien valmennukseen, Jussi-Pekka Kinnunen kommentoi.

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström on valintaan erittäin tyytyväinen:

- On upeaa saada Jussan kaltainen asiantuntija vetämään huippu-urheilua ja kehittämään toimintaa. Meillä on todella osaava ja energinen tiimi valmentajia ja maailman kärkeen kuuluvat laskijat, joten Jussa pääsee kyllä hyvässä tilanteessa mukaan. Uskon, että me kykenemme kehittämään toimintaamme seuraavalle tasolle hyvinkin nopeasti. On myös hienoa tehdä Ski Sportin kanssa entistä tiiviimpää yhteistyötä: samassa mäessä ja kisapaikoilla jo laskemme ja tulevaisuudessa varmasti yhä enemmän. Innoissani odotan mitä kaikkea tämä mahdollistaa.

Jussi-Pekka Kinnunen on entinen huipputason freestyle-hiihtäjä, ammattivalmentaja, tapahtumajärjestäjä ja kouluttaja. Hän on toiminut viimeisen 3,5 vuoden ajan Kisakallion Urheiluopistolla taitoharjoittelun asiantuntijana ja vastannut myös motorisen oppimisen kansainvälisen konferenssin toteuttamisesta. Kinnunen on kouluttautunut Lapin AMK:ssa ja Jyväskylän Yliopistossa.

Ajankohtaista