Kaikki Snoukkaa -projekti ja lumilautailijat kannustavat lumilautailun pariin myös vammaislautailijoita

Kaikki Snoukkaa – lumilautailua kaikille toimintakykyyn katsomatta on Suomen Lumilautaliiton alainen vammaislautailun edistämisprojekti, jonka päätavoitteena on luoda lumilautailun edellytyksiä kaikille toimintakykyyn katsomatta. Hankkeen tiimoilta viestitään lumilautailun harrastus- ja kilpailumahdollisuuksista liikuntarajoitteisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja heidän lähipiirilleen. Projekti on osa Suomen Lumilautaliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa.

”Projektin kautta on pyrkimys tavoittaa ja innostaa lajin pariin niin liikuntarajoitteisia, aistirajoitteisia, kehitysvammaisia kuin elinsiirron saaneita. Diagnoosi ei ole kuitenkaan se tärkein asia, vaan oma halu ja kiinnostus lumilautailua kohtaan”, tarkentaa projektista vastaava Tiina Lindström.

Mukana projektissa on mm. paralumilautailun maailmanmestari ja X-Games-voittaja Matti Suur-Hamari. ”Itse löysin jalan menettämisen jälkeen takaisin lumilautailun pariin juuri esimerkkien kautta. Ymmärsin, että tätä hommaa voi hyvinkin tehdä, vaikka ei minulla toista jalkaa olekaan. Kaikki Snoukkaa -hankeen kautta toivottavasti tosi moni innostuu lumilautailusta ja pääsee kokemaan lumilautailun mahtavuuden.”

Yhtenä projektin osana 14.1.2017 järjestetään Hyvinkään Sveitsissä soveltavan lumilautailun kokeilutapahtuma, jossa osaavat ohjaajat opastavat mukaan lajin pariin, tarvittaessa erilaisten lumilautailussa käytettävien apuvälineiden avulla. Projekti elää kuitenkin pääasiallisesti netissä, ja tavoitteena onkin tuottaa nettisivuille (www.kaikkisnoukkaa.com) ja Facebookiin (www.facebook.com/kaikkisnoukkaa) sisältöä, joka auttaa lajin aloittamisessa ja harrastamisessa.

Projekti huipentuu keväällä, jolloin Rukan ja Pyhän lumilla kuvataan tiettävästi ensimmäinen suomalainen vammaislumilautailuelokuva. Elokuvassa tulee olemaan mukana myös entinen lumilautailun ammattilainen Mikko Sjöblom, joka vammautui vakavasti vuonna 2002. Mikko sai onnettomuudessa aivovamman ja toispuolisen halvauksen. ”Kuvaaminen tuo laskemiseen tietynlaisen energian ja odotan innolla, että pääsemme keväällä kuvaamaan.” Mikon toiveissa on myös, että myös muut innostuisivat lumilautailusta. ”Ihan sama mikä vaiva sinulla on: tule sinne vaan, ei mitään väliä. Kokeilkaa!”

Lue lisää Kaikki Snoukkaa -projektista, kokeilutapahtumasta ja leffaprojektista:

www.kaikkisnoukkaa.com

www.facebook.com/kaikkisnoukkaa

Projektia ovat tukemassa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset.

Kaikki snoukkaa -projektissa on mukana entinen ammattilaskija Mikko Sjöblom. Hänen uransa päättyi vakavaan onnettomuuteen, mutta aivovammasta huolimatta hän laskee edelleen näyttävästi.

Kaikki snoukkaa -projektissa on mukana entinen ammattilaskija Mikko Sjöblom. Hänen uransa päättyi vakavaan onnettomuuteen, mutta aivovammasta huolimatta hän laskee edelleen näyttävästi.

Kuva: Sami Välikangas

Ajankohtaista