KIDS ON BOARD KIERTÄÄ JÄLLEEN TUTUSTUTTAMASSA LUMILAUTAILUUN

Viime kautena lanseerattu Lumilautaliiton Kids on Board -hanke saa jatkoa. Kids on Boardissa tutustutetaan 1.–3.-luokkalaisten lisäksi nyt myös esikoululaisia lumilautailun maailmaan ympäri Suomen, ja myös yhteistyötä tehdään entistä vahvemmin hiihtokeskusten ja hiihtokoulujen kanssa. Viime talvena hanke tavoitti 10 000 lasta, mihin myös tänä kautena pyritään.

Lumilautaliiton Kids on Board -konsepti toteutetaan yhteistyössä Liikkuva koulu- ja Ilo kasvaa liikkuen -hankkeiden kanssa. Ammattimaiset ohjaajat tuovat vierailukohteisiin Burtonin kehittämiä välineitä, joiden avulla lapset saavat temppuilla ja ottaa ensikosketuksen lajiin turvallisessa ja hauskassa ympäristössä. Toiminta soveltuu jokaiselle toimintakyvystä riippumatta.

- Olemme saaneet huiman määrän hiihtokeskuksia yhteistyöhön hankkeen tiimoilta, kun yhteensä 24 hiihtokeskusta ympäri Suomen on ilmoittautunut mukaan toimintaan. Yhteistyökeskukset levittäytyvät koko Suomen alueelle etelästä aina pohjoiseen Lappiin asti sekä lännestä itään. Lähes kaikki viime vuonna toiminnassa osallisena olleista hiihtokeskuksista lähti mukaan myös tulevalle hankekaudelle ja monta uutta hiihtokeskusta ilmoittautui mukaan, mikä kertoo hankkeen onnistumisesta. Näin suurella yhteistyöverkostolla pystymme laajentamaan hankkeen vaikuttavuutta suuremmalle alueelle, kertoo hankkeen koordinaattori Jenni Viitanen Lumilautaliitolta.

Kiertueella Suomi on jaettu kolmeen osaan, joissa jokaisessa on oma kiertävä ohjaajansa. Entinen maajoukkuelaskija, vuoden 2015 big airin MM-hopeamitalisti Merika Enne jatkaa Keski-Suomessa sekä ammattilumilautataustainen Siv Knudsen Etelä-Suomessa. Pohjois-Suomessa uutena ohjaajana aloittaa Tero Kylä-Kaila.

Ohjaajat tekevät yhteensä noin 100 vierailua kouluihin ja muihin perheille suunnattuihin talvitapahtumiin joulu-maaliskuussa tarjoten hauskaa ja inspiroivaa toimintaa.

Ohjaukseen osallistuneet lapset saavat tietoa alueen yhteistyöhiihtokeskuksen, hiihtokoulun ja lumilautaseuran toiminnasta ja ohjeet miten ilmoittautua mukaan toimintaan. Uusia kouluvierailukohteita hiihtokeskusten alueilta haetaan edelleen.

Tutustu videolta hankkeen toimintaan: 

https://www.youtube.com/watch?v=4-drwjT7-J4
https://www.youtube.com/watch?v=7pHZ6d8N3Ts&t=6s

Seuraa Kids on Board -hanketta:
Instagram: @kidsonboard_fin

Facebook: Kids on Board

Kids on Boardin yhteistyökumppanit ovat Burton Snowboards, Kaslink Aito ja Ski.fi

YHTEISTYÖKESKUKSET

Etelä-Suomi:
Talma
Peuramaa
Messilä
Serena
Mielakka
Hirvensalo

Keski-Suomi:
Sappee
Mustavuori
Himos
Tahko
Riihivuori
Vuokatti
Laajis
Joupiska
Kasurila

Pohjois-Suomi:
Saariselkä
Ylläs Ski Oy
Sport Resort Ylläs
Levi
Luosto
Salla
Ruka
Ounasvaara
Iso-Syöte

Ajankohtaista