Kolme suomalaista suoraan finaaliin Tsekeissä

Slopestylen maailmancupin päätöskisassa Ella Suitiala, Janne Korpi ja Petja Piiroinen laskivat karsinnoista suoraan finaaliin. Ville Paumola ja Nuutti Niemelä jatkavat semifinaaleissa. Korpi kiinni kokonaiskisan voitossa.

Tsekeissä Spindleruv Mlynissa laskettiin tänään kauden viimeisen slopestylen maailmancupin kisan karsinnat. Niistä suoraan huomiseen finaaliin laskivat Ella Suitiala, Janne Korpi ja Petja Piiroinen. Nuutti Niemelä ja Ville Paumola jatkavat semifinaaleihin, ja ainoastaan sisarukset Aleksi ja Malla Partanen jäivät karsintoihin.

Kisa laskettiin hieman tyypillisestä poikkeavalla radalla. Siihen kuului korneri, pätkä halfpipeä, kaksi reiliä ja vain yksi hyppyri.

Miehissä Petja Piiroinen oli karsintojen kolmas pisteillä 88,75 ja Janne Korpi kuudes ja viimeinen suoraan finaaliin laskenut pistein 87,75. Miesten karsinnat voitti Sveitsin Lucien Koch pistein 92,50. Semifinaaleihin Nuutti Niemelä laski sijalle 12 pistein 81,00 ja Ville Paumola sijalle 13 pisteillä 80,50. Aleksi Partanen oli ensimmäinen karsiutunut. Hänen pisteensä olivat 73,00.

- Päivä meni kaikin puolin hyvin, vaikka kyllä vähän tuossa ennen rania oli mietittävä, että tuleeko tästä mitään. Sain ländättyä oman ranin, ja toisella vähän yritin upgreidaa, mutta sitä en ländännyt. Hyvä fiilis jäi. Selkä on vähän vielä rikki niin on turvallisempaa, kun rata on pehmeä. Ihan hyvällä fiiliksellä huomiselle. Toivotaan, että olisi hyvä keli, niin se olisi jees. Sitten taas uutta rania miettimään. Tuo on aika kivaa, että on erilaista: on korneria, pipe ja hyppyri, niin se on monipuolisempi. Mun mielestä oikein hyvä, vaikka voisi olla vähän isompi, varsinkin pipe, Piiroinen kommentoi.

Suitiala oli naisten kisojen kolmas ja viimeinen laskija, joka jatkoi suoraan finaaliin. Hänen pisteensä olivat 79,75. Karsinnat voitti Alankomaiden Cheryl Maas pistein 86,50. Malla Partanen oli 16:s pisteillä 31,75.

- Pääsin varmalla ranilla jatkoon. Ei siellä oikein jengi pysynyt pystyssä, niin oli ihan oikea ratkaisu tällä hetkellä mennä varman päälle. Kyllä erilainen rata mulle sopi. Kun hyvin laskin alkupään, niin ei tarvinnut tehdä erikoisempaa hyndästä. Oli kiva kun oli kolme treenipäivää, niin ehti pööpöillä siellä. Ihan hyvillä fiiliksillä huomiselle. Saa vähän levätä, kun ei tartte semejä vetää, Suitiala kommentoi.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen oli laskijoiden suorituksiin syntymäpäivänään tyytyväinen:

- Tämähän oli miellyttävä syntymäpäivälahja, että he laskivat näin hienosti ja mukavasti saatiin jengiä suoraan finaaliin. Taso parani kisan edetessä. Vielä treeneissä näytti etenkin miesten puolella, ettei jengi saa erikoisella radalla oikein mitään aikaiseksi, mutta kummasti omalla kisavuorolla alettiin löytää oikeaa säveltä. Kovaa rania tuli muiltakin kuin meikäläisiltä. Miehet klaarasivat kaikki hyvin, vaikka Aleksi ei jatkoon päässytkään. Ellalta oli tosi hyvä taktinen veto. Vikaan hyndään mietitttin, että tekeekö frontti seiskan vai bäkki kolmonen, ja toiseksi viimeisenä laskijana hänellä oli vähän varaa taktikoida. Ainakin Petjan kanssa puhuttiin upgreidaamisesta huomiselle, että siellä on varaa pistää pahempaa trikkiä. Muillakin on, esimerkiksi Jannella oli vähän varmistelua kornerin ja pipen osastolla. Toivottavasti saadaan vielä Ville ja Nuutti finaaliin, kun ei heilläkään tullut vielä kaikkein kovimpia raneja.

Korvella on nyt hyvät mahdollisuudet sekä slopestylen että freestylelajien kokonaiskisan voittoon Hän johtaa tällä hetkellä molempia cupeja.

- Toivottavasti Janne saa sen verran hyvän sijoituksen, että hän saa lisää kristallipalloja kotiin. Tämä finaalipaikka edes auttaa tilannetta varmasti kovasti, Koskinen kertoo.

Finaaleihin laskeneiden suomalaisten laskut:

Ella Suitiala:
bs air, frontside 540, frontside alley-oop, 50-50 frontside 360, 50-50, backside 360 indy

Petja Piiroinen:
backside 540, frontside nosegrab, backside 540 mute, frontside 540 tailgrab, frontside 360 nosebonk, frontside 270 boardslide, backside 1080 mute

Janne Korpi:
frontside 360, haakonflip, alley-oop backside rodeo, nosebonk, frontside bluntslide 450 out, caballerial 1080 mute


Miesten tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7201/7201RLRQ.pdf

Naisten tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7200/7200RLRQ.pdf

Ajankohtaista