Lasten Snoukkamaa avattiin Boardexpossa

Viime viikonloppuna Boardexposta Helsingin Messukeskuksesta alkoi Lumilautaliiton uusi kiertue, joka kulkee Suomen halki Intersportien läheisyydessä. Lasten Snoukkamaassa kohderyhmään kuuluvat nuoremmat laskijat kuin koskaan ennen: Snoukkamaa on tarkoitettu 3–7-vuotiaille lapsille.
Lasten Snoukkamaassa pääsee kokeilemaan lumilautailua helpotetuilla välineillä helpossa ympäristössä, sisällä matolla tai ulkona lumella. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Intersportin, Burtonin ja Seatin kanssa.
- Koskaan aiemmin ei olla näin vahvasti huomioitu noin nuoria laskijoita. Tarkoituksenamme on herätellä vanhempia ja jopa monia lautailijoitakin siihen, että lumilautailun voi aloittaa jo varhain. Lasten Snoukkamaassa pääsee helposti mukaan ja huomaa, että tämähän on mahdollista jo pienille lapsille – kunhan se tehdään järkevästi ja turvallisesti, kertoo Lumilautaliiton lajikehittäjä Jussi Räsänen.
Ensimmäinen Lasten Snoukkamaa oli menestys. Boardexpossa kolmen päivän aikana lumilautailua kävi kokeilemassa peräti 475 lasta.
- Mahtavinta oli nähdä lasten ilo ja fiilikset, kun he pääsivät vauhtiin. Vain kaksi lasta näin hieman itku silmässä, mutta se tuli silloin, kun he joutuivat lopettamaan, Räsänen naurahtaa.
- Toivottavasti tämän kautta vanhemmatkin huomaavat, ettei lumilautailu ole hirveän vakavaa hommaa. Lautailua voi harrastaa jo pienessä lumikasassa, eikä heti tarvita huikeita olosuhteita. Hauskanpitoa tämä on, ja kaikki toimii hyvin, kunhan kuunnellaan lasta ja mennään lapsen ehdoilla.

Lasten Snoukkamaat järjestetään seuraavasti (lauantaisin klo 10.30–15.30 ja sunnuntaisin klo 12.30–17):

9.11. Narinkkatori (ulkona)
16.11. Koskikeskus,Tampere (sisällä)
17.11. Suomenoja, Espoo (sisällä)
23.11. Turku (Mylly, sisällä)
24.11. Hyvinkää (kauppakeskus Willa sisällä)
30.11. Vaasa (tori, ulkona)
1.12. Seinäjoki (Intersport, sisällä)
12.–13.12. Ruka
28.12. Lappeenranta (tori Intersportin edessä, ulkona)
29.12. Kuopio (Intersportin edessä, ulkona)
4.1. Sello (sisääntuloaula)
11.1. Oulu (Rotuaari, ulkona)
12.1. Rovaniemi (kauppakeskus Rinteenkulma, sisällä)

Ajankohtaista