Lindfors 23. crossin MM-kisoissa

Anton Lindfors on sijoittunut 23:ksi lumilautacrossissa Sierra Nevadassa Espanjassa lumilautailun MM-kisoissa. Kilpailun voitti Ranskan Pierre Vaultier.

Lindfors lähti finaaliin aikalaskujen yhdeksänneltä sijalta. Ensimmäinen ryhmälasku menikin hänen osaltaan hienosti, ja hän pääsi siitä kolmantena jatkoon, kun kuudesta heatin laskijasta puolet etenivät kisassa.

Neljännesfinaaleissa hän sai hieman heikon lähdön, mutta lähti kovaa vauhtia ottamaan kärkikolmikkoa kiinni. Kun hän ohitti Saksan Sebastian Pietrzykowskin, ei saksalainen kuitenkaan tyytynyt kohtaloonsa vaan laittoi laudan eteen. Estäminen tuli takaviistosta, eikä Lindfors nähnyt sitä ollenkaan. Niinpä hän lensi rytinällä suojaverkkoihin - itseään kuitenkaan satuttamatta. Ratarikon vuoksi hän ei enää voinut jatkaa, ja MM-kisat olivat hänen osaltaan ohi.

- Lähdöt eivät olleet ihan sillä tasolla mitä täällä on ollut. Ei oltu silti ihan viimeisiäkään lähdöissä. Otin huonon lähdön, niin jouduin tekemään paljon ohituksia radalla. Mulla oli enemmän vauhtia kuin edellä olevalla ja tein ihan kliinin ohituksen, mutta se jostain syystä blokkasi minut. Yhtäkkiä olin sitten verkoissa. Olisin tietenkin voinut sen ohittaa missä vain muuallakin, mutta sekin olisi voinut myös missä tahansa mut blokata. Hän laski vissiin ekoja finaalejaan, että sinänsä typerän virheen teki. Varmaan silti ihan mukava kaveri, vaikka pilasikin mun päivän. Vauhti on mulla hyvä ja siinä missä sen pitää. Aikalaskuissa jäin kolmannesta sijasta kolme sadasosaa, vaikken ihan puhdasta laskua saanutkaan. Ei se päivän lopputulosta muuta, mutta kiva huomata, että sinne kärkikahinoihin edetään, Lindfors kommentoi.

Hän harjoitteli tällä kaudella ensimmäistä kauttaan Sveitsin joukkueen mukana, ja olkapäävaivojen vuoksi oli haasteita. Maailmancupin viimeisen kilpailun kahdeksas sija kuitenkin osoitti, että eteenpäin on menty.

- Uuteen tiimiin on tällä kaudella ollut totuttelua, mutta sinänsä kehitystä on tullut koko ajan. Jos pääsen samaan tiimiin myös ensi kaudella, niin varmasti voin hyötyä siitä vielä enemmän.

MM-kisat jatkuvat perjantaina big airin karsinnoilla ja lauantaina finaalilla. Kilpailuun osallistuu Suomesta Roope Tonteri, Enni Rukajärvi, Kristiina Nisula, Ella Suitiala, Emmi Parkkisenniemi, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Mikko Rehnberg.

Tulokset miehet: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2017/SB/7049/2017SB7049RLF.pdf

Ajankohtaista