Lindfors ja Rukajärvi uusivat crossin Suomen-mestaruutensa

Iso-Syötteen SM-kisat alkoivat perinteisesti crossilla. Mukana oli lähemmäs sata osallistujaa.

Lumilautailun SM-kisat saatiin alkuun Iso-Syötteellä crossilla, jossa nähtiin nopeaa laskemista ja kovaa vääntöä. Iso-Syötteen kovavauhtisella ja isoilla kummuilla varustetulla radalla laskijat joutuivat pistämään parastaan, sillä varomattomia kummut heittelivät välillä rajustikin.

Avoimessa sarjassa voiton ottivat viime vuoden tapaan Enni Rukajärvi ja Anton Lindfors. Kids-sarjassa Suomen-mestaruuden voittivat Aada Hämäläinen ja Dennis Larkiala, gromeissa Ada Harinen ja Roni Aalto sekä rookieissa Milja Jaakkola ja Juho Virsunen. Rukajärvi oli voitostaan tyytyväinen:

- Hyvältä tuntuu, oli jännä kisa ja jännittävä rata. Oli kovaa ajoa, lähtöpaikka ratkaisi aika paljon. Mukava olla täällä kisoissa, kun taas on paljon junioreita joita ei ole vuoteen nähnyt. Hienoa nähdä, että miten kaikki ovat kehittyneet ja mikä meininki. Crossi merkitsee aika paljon, kun sitä pääsee vain kerran vuodessa laskemaan. Ihan hauskaa, jännää touhua. Seuraaviin lajeihin lähdetään peruseväillä eli mennään pitämään hauskaa, Rukajärvi kommentoi.

Miesten sarjan voittanut Anton Lindfors oli iloinen runsaasta osanotosta ja kisasta muutenkin:

- Hyvä kisa oli tänään. Paljon osallistujia crossissa mikä on aina kiva. Rata oli lyhyt, mutta ihan kelpo crossirata. Oli iso tupla lopussa. Kaikki laskivat hyvin, vaikkei crossi olekaan kaikkien leipälaji. Sanotaan, että tuli silti hyviä laskuja. Kovia kilpalaskijoita ei hirveästi tällä hetkellä ole, mutta potentiaalia löytyy. Moni junnuista ja miksei vanhemmistakin voisi alkaa crossia kovempaa kilpailemaan.

Lindfors on tällä hetkellä ainut crossin maajoukkuelaskija, joten oma pärjääminen ei varsinaisesti yllätyksenä tullut:

- Aika rutiinilla voitto tuli, mutta niin sen varmaan kuului tullakin. Muuten kai olisi vähän noloa. Muut kyllä laski hyvin, ettei voisi sanoa, että olisi ollut huonoja laskijoita vastassa. Hyvä laskutatsi on monilla, ja hyviä lumilautailijoita on kyseessä.

Lindforsin kaudessa ei täyttä onnistumista kisoissa nähty, mutta silti hän kokee olevansa oikealla suunnalla. Seuraavaan kauteen Lindfors lähtee luottavaisin mielin:

- Tulokset ei ehkä olleet niin hyviä kuin odotin, mutta kehitys oli hyvää. Välineongelmia oli aika monessa paikassa, että jäi itselle sellainen fiilis, ettei päässyt ihan kunnolla mittauttamaan omaa huipputasoa. Silti paljon ehjempänä nyt, vaikka menenkin ensi viikolla Pihlajalinnaan polvileikkaukseen. Se on pieni operaatio, jossa vain vähän siistitään polvea ja kävellään itse sairaalasta ulos. Uskon, että hyvällä matkalla ollaan. Kunhan saadaan paketti kokonaisuutena toimimaan niin kyllä se siitä.

SM-kisat jatkuvat perjantaina slopestylen karsinnoilla. Lauantaina on luvassa slopestylen finaali ja reilikisa. Sunnuntaina SM-kisat päätetään big airilla.

Tulokset: http://fsa.fi/index.php/download_file/523/187/

SM-kisojen viralliset yhteistyökumppanit ovat Iso-Syöte, Burton Snowboards, SuperPark ja Jeep

Ajankohtaista