Lindfors ja Taka jäivät finaalissa kärkisijoilta - virheet kostautuivat

Andorran Vallnord­ Arcalis'ssa, maan historian ensimmäisessä lumilautacrossin maailmancupin kilpailussa käytiin tänään finaali. Anton Lindfors oli kilpailussa 26:s ja Jussi Taka sijalla 22. Kilpailun voitti Trevor Jacob Yhdysvalloista.

Jussi Taka laski ensimmäisestä lähdöstä hienosti jatkoon. Toisen laskun lähtösuoralla hänellä kuitenkin tuli virheitä, joiden takia Taka joutui ahtaaseen paikkaan, törmäsi espanjalaisen laskijan kanssa ja kaatui. Anton Lindfors tuli ensimmäisessä laskussaan hypyn kummulle alas, jolloin vauhdit tippuivat ja peli oli pelattu.

Crossin valmentaja Juha Guttorm arvioi miesten laskua:

- Molemmilla on vauhdit kohdillaan, mutta virheisiin ei ole varaa. Kun kisassa osuu viisi onnistunutta laskua kohdalleen, niin mahdollisuudet on mihin vain. Jussin mahdollisuudet olympiapaikkaan ratkeaa huomisessa kisassa. Tänään oltiin jo hyvin lähellä. Antonilla on X Gamesissa ja Sotshissa hyvät mahikset top kolmeen, kun vain laskee omalla tasollaan ilman virheitä.

Crossin maailmancup jatkuu huomenna Andorrassa toisella maailmancupin kilpailuna. Siinäkin mukana ovat Suomesta Anton Lindfors ja Jussi Taka. Huomenna Andorrassa mitellään sekä karsinta että finaali.

Päivän tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/SB/7058/7058RLR0.pdf

Ajankohtaista