Lindfors kauden päätöksessä 21:s

Vaikeassa säässä lasketussa crossikisassa Anton Lindfors jäi kärjestä.

La Molinassa Espanjassa laskettiin tänään crossin maailmancupin viimeinen kilpailu. Kolmeen kisaan lumenpuutteen vuoksi typistyneen maailmancup-kiertueen päätöstä vaivasi sankka lumisade, joka hidasti monen laskijan matkaa. Ainoana suomalaisena finaaliin laskenut Anton Lindfors tippui jatkosta ensimmäisessä ryhmässä ollen lopulta 21:s. Kisan voitti kanadalainen Christopher Robanske.

- Tänään oli älytön lumisade ja homma oli aikamoista arpapeliä. Olin tasoissa kärjessä lähtösuoralla, mutta sen jälkeen jenkit liukuivat ohi ja homma oli pelattu. Harmi, treenit menivät hyvin ja lähtö toimi tänään, mutta tällaista tämä välillä on, Anton Lindfors kommentoi.

Crossikausi oli kaikenkaikkiaan haastava, kun kisoja peruttiin ja olosuhteet olivat vaikeita. Suomalaisilta ei viime kauden kaltaista onnistumista tänä kautena saatu: viime vuonna Veysonnaz’ssa Lindfors ylsi toiselle sijalle.

- Kausi oli pettymys kaikin puolin. X Gamesin kahdeksas sija oli ainoa kelvollinen, mutta jos lasketaan yhdet arvokisat ja kolme maailmancupin kisaa kauden aikana - joista kaksi samassa paikassa - niin yksi huono viikonloppu ja toinen väärä päätös kisatilanteessa painaa aika paljon. Hyviä puolia on, että kun on kisoja peruttu, niin on ollut enemmän aikaa punttisalilla. Fyysiset lähtökohdat ovat ensi kauteen hyvät. Toivotaan, että saadaan pajon hyviä laskupäiviä lumella ennen ensi kautta niin mennään varmasti todella kovaa. Toivotaan, että meidän lajia tuetaan jatkossakin näin laihan kauden jälkeen. Ensi kautena pitää päästä treenaamaan todella oaljon enemmän laadukkailla crossiradoilla, jos halutaan pärjätä jatkossakin. Suomalainen sisu kantaa valitettavasti vain tietyn matkaa. Kyllä me vielä painetaan kaikkien ohi - tavalla tai toisella, Lindfors kertoo.

Miesten tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7293/7293RLR0.pdf

Ajankohtaista