Lindfors yhdeksänneksi crossissa

Anton Lindfors on laskenut lumilautacrossissa uransa parhaan olympiasijoituksen. Haastavalla radalla Lindfors laski yhdeksänneksi. Voiton otti myös aikalaskut voittanut Ranskan Pierre Vaultier.

Helsinkiläinen oli aikalaskujen 23. ja pääsi näin ollen 24 nopeimman mukana suoraan ensimmäisen laskun kautta kaaviolaskuihin. Siellä hän hienosti pääsi jatkoon kahdesta ensimmäisestä heatista, mutta kolmannella hän joutui tyytymään putoamiseen ja siitä pikkufinaaliin. Jos hän olisi siitä tullut kolmen joukkoon, olisi hän ollut finaalissa.

Lindforsin semifinaalilasku oli dramaattinen. Heti alun jälkeen hänestä tartuttiin kaksin käsin kiinni, ja hän jäi viimeiselle sijalle. Hän kuitenkin laski viisaasti ottaen jo ensimmäisen laskijan kiinni, mutta sitten hän hyppäsi hyppyristä pitkälle ja kaatui. Peli näytti jo selvältä, mutta lopulta kaikki muut paitsi Espanjan Regino Hernandez kaatuivat, ja hän sai laskea rauhassa loppuun. Jännitys tiivistyi, ketkä tulevat ensin rinteestä alas, mutta valitettavasti Lindfors ei päässyt kolmen joukkoon.

Pikkufinaalissa Lindfors ei enää saanut itseään kasattua, ja kun kuudesta siihen yltäneestä peräti kaksi oli loukkaantuneena, laski Lindfors varmasti yhdeksänneksi.

- Päällimmäisenä mielessä semien kaatuminen, eikä se ihan putkeen omalta osalta mennyt, mutta finaalipaikka taidettiin ryöstää. Lähdin laskemaan rataa kaatumisen jälkeen puolikuolleena, että jos joku olisi edessä kaatunut. Radan sheippaajat ovat sitten tiellä, etten pääse vikaa lähtösuoraa läpi. Väärin meni, Lindfors ensin sanoi, mutta asiasta keskusteltuaan muiden kanssa tuli toisiin ajatuksiin:

- Asiaa on selvitetty vähän lisää, ja kun tuli aika kova kaatuminen, niin en ihan kaikkea huomannut. Näyttää kuitenkin, että se meni ihan oikein: että kaveri joka meni mun ohi ohitti minut jo kun olin maassa kaatuneena ja ansaitsi finaalipaikan ja minä pikkufinaalipaikan. Harmittavasti ei sitten kauheasti ollut annettavaa pikkufinaalissa, kun tieto oli tuo. Pahoittelut, että luulin toisin. Mutta kun ottaa tuollaisen osuman, niin ei ihan itse tiedä mitä on tapahtunut ja omat koutsit ja muiden maiden koutsit sanoi, että se meni väärin. Mutta reilu kisa ja oikein meni.

Kaikesta huolimatta haastavasta kaudesta huolimatta onnistuminen tuli hienosti juuri olympiarinteellä.

Suomalaisten laskut jatkuvat seuraavaksi big airilla, jossa mukana ovat Roope Tonteri, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Enni Rukajärvi.

Tulokset, miehet: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7078/2018SB7078RLF.pdf
1. Pierre Vaultier FRA
2. Jarryd Hughes AUS
3. Regino Hernandez ESP

9. Anton Lindfors

Ajankohtaista