Lumilautailun SM-kisat Iso-Syötteellä paketoivat kisakauden

Lumilautailun Suomen-mestaruuskisat
11.-14.4. Iso-Syöte
(crossi, slopestyle, reilit, big air)

Lumilautailun SM-kisat tulevat tänä vuonna isompana kuin koskaan. Iso-Syötteellä järjestettävät kilpailut venyvät neljään päivään ja neljään lajiin. Crossi lasketaan torstaina, perjantaina on slopestylen karsinnat, lauantaina slopestylen finaali ja reilit ja sunnuntaina big air.

Aikuisten maajoukkueesta kisassa mukana ovat muun muassa Kalle Järvilehto, Mikko Rehnberg, Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Axel Thelen, Aleksi Nevakivi, Joonas Bergman, Henna Ikola ja Carola Niemelä. SM-kisat ovatkin kotimaan isoimpien kisojen lisäksi merkittävä paikka nähdä laskukavereita. Maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen näkee kisoilla useitakin merkityksiä:

- SM-kisat ovat tunnetusti olleet laskijoille tärkeät kokoontumisajot, mutta on myös mukava saada kaikki laskijat samaan starttiin. Nuorille on tärkeä juttu nähdä maajoukkuelaskijoita tositoimissa livenä, joten sillä inspiroidaan myös seuraavia polvia. Tänä vuonna haluaisin nähdä myös meidän laskijoilta kunnon vääntöä toisiaan sekä ensi vuoden maajoukkueen suhteen silmälläpidettäviä vastaan. Kansainvälisissä kisoissa on kuitenkin maakiintiöitä tai muista syistä ei monia suomalaisia samaan kisaan saada, joten täällä he pääsevät laittamaan parastaan toisiaan vastaan, Koskinen kommentoi.

SM-kisat päättävät myös kauden Suomi Tourin, joka on kiertänyt kauden aikana Rukalla, Vuokatissa ja Talmassa, jossa laskettiin halfpipen Suomen-mestaruuksista.

Ilmoittautuminen Iso-Syötteen SM-kisoihin päättyy tiistaina 9.4. klo 18. Lisätietoja ja linkki ilmoittautumiseen täältä: http://fsa.fi/ajankohtaista/sm19-iso-syote-11-144/

SM-kisojen viralliset yhteistyökumppanit ovat Iso-Syöte, Burton Snowboards, SuperPark ja Jeep.

Ajankohtaista