Open Tour kasaa yhteen itsenäiset tapahtumat

Open Tour on kuuden itsenäisen parkkilaskemiseen keskittyvän tapahtuman kiertue, jonka toteuttaa lumilauta- ja freestylehiihtoseurat, yhdessä hiihtokeskusten ja aktiivilaskijoiden kanssa. Kiertueelle valikoituneet tapahtumat ovat kaikki omanlaisiaan. Yhdessä kisataan, toisessa sessaillaan vapaamuotoisemmin. Yhteistä tapahtumilla on kuitenkin se, että toimintaa on sekä freeskilaskijoille että lumilautailijoille ja mukaan pääsee matalalla kynnyksellä. 

Tapahtumat keräävät kokoon niin kokeneemmat kuin parkkilaskemista aloittelevat laskijat. Kiertueen tapahtumia on ympäri Suomen, etelästä pohjoiseen. 

Lumilautaliitosta Tiina Lindström: ”Suomessa järjestetään kauden aikana paljon hyviä tapahtumia, joissa meininki on katossa ja olosuhteisiin panostetaan. Lumilauta- ja freestylekulttuurin yksi siisteimmistä puolista on se, että eri ikäiset ja laskukokemuksen omaavat laskijat voivat luontevasti sessailla samassa tapahtumassa. Se vahvistaa yhteisöllisyyttä ja inspiroi puolin ja toisin. Lumilautaliitto haluaa olla tukemassa hyvää paikallista toimintaa ja toimijuutta ja nostaa tapahtumia esille omissa kanavissaan, keräämällä tapahtumat yhteisen kiertueen alle.”

Ski Sport Finlandin freestylelajien koordinaattori Minna Karhu: ”Meillä on freestyleseurojen ja -laskijoiden puolelta tullut toiveita yhteisistä tapahtumista lumilautailijoiden kanssa. Lisäksi on toivottu liiton mukana oloa matalan kynnyksen tapahtumissa. Open Tourilla yhdistyy nämä molemmat. Hieman eri tyyppisiä, matalan kynnyksen tapahtumia, joihin voi tulla laskemaan suksilla ja laudalla. Meillä järjestetään hyviä tapahtumia ympäri Suomen ja on tosi kiva että liitto voi olla mukana tiedottamassa näistä ja tukemassa paikallistason toimintaa.”

Lisätietoja kustakin tapahtumasta löytyy tapahtumien omilta kanavilta ja Ski Sport Finlandin sekä Lumilautaliiton nettisivuilta:

http://www.skisport.fi/Muut+freestyle+tapahtumat

http://fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/open-tour/

Open Tour 2018

12.2. Vuge Open Vuokatti https://www.facebook.com/soulvuokatti/

3.3. Rinnebingo, Ounasvaara

11.3. Ace of Air, Swinghill

17.3. Betoni Murtuu, Mielakka https://www.facebook.com/events/2067004076865090/

24.3. Ookkonää Big Air, Ruskotunturi http://www.kaleva.fi/ookkonaa/tapahtumat/ookkonaa-big-air-2018/776995/

13.-15.4. Sappee Dream Park by Hans&Joel, Sappee https://www.facebook.com/events/1717911191606037/

Ajankohtaista