Pakastin Helsinki ja Meloni yhdistyvät

5.11.2014 Kaksi hienoa seuraa pääkaupunkiseudulta pistävät hynttyyt yhteen. Otimme Pakastin Helsingin team managerin sekä päävalmentajan Mikko Rapilan jututettavaksemme selvittääksemme miksi näin ja mitä siitä seuraa.


Miksi Meloni ja Pakastin Helsinki päättivät liittyä yhteen?

- Lumiparkki ei yrityksistä huolimatta löytänyt sopivaa yrittäjää pyörittämään toimintaa Kivikossa. Melonilla oli kolmena kautena toimintaa Lumiparkissa ja halusimme tarjota laskijoille mahdollisuutta pysyä lajin parissa. Katsotaan sitten tulevina talvina jatketaanko Kivikossa toimintaa.

Mitä toimenpiteitä tästä on seuralaisille?

- Seuralaisille muutos on laskupaikan osalta suurin, kun Kivikko vaihtuu Talmaan. Meillä oli Melonin kanssa yhteistä toimintaa edellisellä kaudella ja homma toimi hyvin. Melonilaiset kävivät Talmassa harjoittelemassa muun muassa paippia sekä liikuntamyllyssä Pakastimen tramppavuorolla.

Miten tämä vaikuttaa seuran toimintaan?

- Seuran toiminta jatkuu entiseen tapaan, nyt vain isommalla porukalla. Meillä on ollut Pakastimessa suunnitteilla jo pidemmän aikaa laskijoiden selkeämmästä jakamisesta kahteen ryhmään: Pakastin Crew on minorit, kuvailijat ja muut nautiskelijat ja Pakastin Team kisaajat sekä vanhemmat laskijat. Isommalla porukalla voimme selkiyttää ryhmien tekemistä ja  keskittyä sessareissa paremmin niihin asioihin mitä laskijat niiltä toivovat.

Kuinka paljon Pakastin Helsingissä on yhdistymisen myötä seuralaisia?

- Riippuu tietenkin siirtyvätkö kaikki laskijat Kivikosta Talmaan, sillä osalle matkan piteneminen saattaa aiheuttaa haasteita. Toivottavasti kuitenkaan se ei muodostu kenellekään ylitsepääsemättömäksi. Kivikossa oli noin 20 jäsentä ja Talmassa noin 50. Valmentajat, vanhemmat jäsenet ja Vuokatin lukiossa olevat mukaan lukien tässä on mukavan kokoinen porukka tulevalle kaudelle.

Mitä kaikkea Pakastin Helsinki tekee?

- Pakastin tarjoaa mahdollisuutta kehittyä laskijana kaikilla osa-alueilla. Osa on kiinnostunut kuvaamisesta ja osa kiertää aktiivisesti kisoja. Kaikille pystytään tarjoamaan haasteita eteenpäin menemiseksi. Meillä on myös sisäharjoittelukeskus Liikuntamyllyssä vuoro maanantaisin missä pääsee kokeilemaan omia rajojaan trampoliinilla.
Talma on perinteisesti tullut lautailijoita vastaan tarvittaessa. Toissa kautena Talma hankki big air bagin, ja täksi kaudeksi Talmaan hankitaan aggregaatti ja valot kuvaamisen helpottamiseksi. Kuvauskalusto tulee myös muille kuvausta harrastaville lainattavaksi Talmaan eli vaikkei kuuluisi seuraan niin välineistöä löytyy.
Pakastin kuuluu myös Suomen Rullalautaliittoon, ja kesäisin järjestämme epäsäännöllisesti toimintaa skedeyksen muodossa (https://vimeo.com/101114400). Kesällä 2014 aloitettiin yhteistyö Vert Riders Finlandin kanssa, ja Savelassa vertin saloihin kävi tutustumassa mukavasti porukkaa. Pakastimen valmentajista koostuva Pakastin Surf Team kiertää myös aktiivisesti myrskyjä keväällä ja syksyllä (https://vimeo.com/107893730). Helpoimmin toimintaa kuvastanee termi ”Lautailua lumilautailijoille”.

Miksi Pakastin Helsingin toimintaan kannattaa tulla mukaan?

- Toimintaan kannattaa liittyä, jos on kiinnostunut lautailusta ja haluaa kehittyä laskijana. Isommassa porukassa on mukavampaa.

Miten Pakastin Helsinkiin voi liittyä?

- Toimintaan pääsee mukaan helpoiten tulemalla suoraan treeneihin kokeilemaan joko Talmaan tai Liikuntamyllyyn. Treenit ovat talvella Liikuntamyllyssä maanantaisin 21-22 ja Talmassa torstaisin 19-20.30.

Teillä on Kiriringissä kampanja menossa. Miten toimintaanne voi tukea ja mihin tukirahat menevät?

- Pakastin maksaa valmentajille kulukorvauksia tehdystä valmennuksesta, ja tiimi saa varoja valmennusmaksuista. Toiminnan tavoitteena on alusta alkaen ollut pitää valmennus kaikille mahdollisena, ja olemmekin pyrkineet pitämään maksut kohtuullisena. Viimeiset pari kautta ovat olleet tappiollisia, ja käytännössä olemme tilanteessa, jossa ensi kauden jälkeen seura joutuu harkitsemaan tulevaisuutta mikäli emme saa taloutta positiiviseksi. Haemme tukea toimintamme jatkamiseksi. Samalla pyrimme tehostamaan toimintaamme jotta voimme auttaa laskijoitamme vieläkin monipuolisemmin. Ideaali tilanne olisi saada valmentaja kaikkiin kisoihin mukaan ja mahdollisesti tukemaan laskijoita esimerkiksi juniorimaajoukkueen kisareissuihin. Tämä ei ole ollut kuitenkaan viime vuosina mahdollista tiukan talouden takia.

Käy tukemassa Pakastinta:

http://www.kiririnki.fi/projects/pakastin-helsinki-ry#

Lisätietoja:

http://www.pakastinhelsinki.com/
http://instagram.com/pakastinhelsinki
https://vimeo.com/pakastinhelsinki
pakastin@pakastinhelsinki.com

Ajankohtaista