Parkkikoulu laajenee opetusvideoihin

Ympäri Suomen järjestetty Parkkikoulu-kiertue nyt videosarjana - tähtinä Janne Lipsanen ja Peetu Piiroinen.

Usean talven ajan lukuisissa keskuksissa pidettyä Lumilautaliiton Parkkikoulua nähdään pian videolta, kun Janne Lipsasen, Peetu Piiroisen ja Markku Kosken kuvaama opetusvideosarja käynnistyy.

- Itse kun olin nuori niin opetusvideoita ei juurikaan ollut. Jos videoita löytyi, niin temput näytettiin aina isoista hyppyristä tai reileistä. Ikinä ei kerrottu vaiheita, miten niitä kannattaa harjoitella - niitä olisi kaivattu. Juteltiin Piiroisen Peetun ja Kosken Markun kanssa ja mietittiin pitkään, mikä näissä perustempuissa on oleellisinta. Kuvattiin vaiheet ja minä selostan meidän mielestä oleellisimmat asiat. Valittiin monipuolisesti erilaisia temppuja, joiden opettelu kehittää teitä monipuolisesti lumilautailijoina. Uskon, että näistä tulee olemaan hyötyä laskijoille, Janne Lipsanen kertoo.

Videosarjan tavoitteena on, että videoiden avulla useampi laskija saa vinkkejä parkkilaskemisen alkeisiin. Kuten fyysisessäkin Parkkikoulussa, videosarja keskittyy freestyle-laskemisen ensiaskeliin aina parkissa liikkumisen säännöistä perustemppuihin, joihin kokeneet laskijat sekä valmentajat opastavat seikkaperäisesti. Videoista saatavien vnkkien avulla temppujen harjoitteleminen ja lapsille opettaminen on turvallista ja hauskaa.

Janne Lipsanen, Peetu Piiroinen ja Markku Koski laskevat edelleen ammatikseen. Lisäksi Lipsanen ja Piiroinen ovat käynnistäneet tällä kaudella oman valmennusryhmänsä, johon on hakemusten kautta valikoitunut joukko lupaavia laskijoita mukaan. Olympiapronssimitalisti Markku Koski on osallistunut muun muassa Lumilautaliiton valmennustoimintaan.

Videot julkaistaan Lumilautaliiton YouTube-kanavalla maanantaisin 25.2. alkaen.

Jaksot ovat:

25.2. Parkissa liikkumisen säännöt
4.3. Ollie/flättitemput
11.3. Hyppyreistä hyppääminen ja gräbit
18.3. Boardslide
25.3. Bs 180
1.4. Nosepress
8.4. Half pipe
15.4. Fs3
3.6. Oheisharjoittelu / SuperPark

Parkkikoulun viralliset yhteistyökumppanit ovat SuperPark ja Ski.fi

Ajankohtaista