Peetu Piiroisen rustovaurio leikattiin

Peetu Piiroisen rustovaurio leikattiin tänään Dextrassa, Helsingissä. Peetu kaatui viime viikolla Dew Tourin slopestylen finaalissa, jolloin kyljessä ollut rustovaurio uusiutui. Leikkauksessa Peetun kyljestä poistettiin ruston palanen, joka on vaivannut Peetua jo pidemmän aikaa. Leikkauksen suoritti ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Tuomo Karila.

Peetulla on nyt edessä kahden viikon lepo, jonka jälkeen kontrollissa katsotaan, milloin hän voi alkaa laskemaan täysillä.

- Ruston palanen meni ensimmäisen kerran juuri ennen viime olympialaisia. Silloin kylki puudutettiin, mutta nyt halusin, että se poistetaan kokonaan. Se menee niin helposti rikki, ja nyt ainakin tietää, ettei mene. Nyt pitää pari viikkoa ottaa ihan iisisti, eikä saa tehdä mitään, missä voi kylki revähtää. Neljän viikon päästä voi alkaa tekemään kovempaa treeniä. Voi olla, että kylki on Sotshiin mennessä kunnossa, Peetu kommentoi.

- Slopestylen laskemista tämmöinen viiden viikon tauko ei haittaa yhtään: tatsin saan takaisin päivässä. Halfpipestä en vielä tiedä, sitä olen päässyt niin vähän tänä kautena laskemaan. Jos lähtee ilman tatsia pipeä laskemaan, niin siitä ei hyvä seuraa. Fiilis on kuitenkin nyt hyvä, kun sai leikkauksen näin aikaisin kautta. Mulle pääasia on, että pääsee paljon laskemaan ja varsinkin keväällä, kun silloin se on kivointa, Peetu jatkaa.

Onnettomuus tapahtui Dew Tourin finaalissa toisella laskulla. Myös ensimmäisen laskun Peetu kaatui, mutta siinä ei tapahtunut vahinkoa.

 Se kaatuminen missä tämä meni oli aika heppoinen. Tulin vaan vähän perseelteen alas ja siitä tuli rutistus. Kaatumisena se ei ollut mikään paha, ekassa laskussa tuli paljon pahemmat pannut, Peetu kertoo.

Päävalmentaja Pekka Koskela on tilanteesta huojentunut.

-Tämä oli paras ratkaisu tähän tilanteeseen. Parissa päivässä Peetu saa varmasti tatsin takaisin. Pitää nyt odottaa se kaksi viikkoa kontrolliin, niin sitten tietää milloin pääsee kunnolla vetämään. Uskon, että Peetu ehtii saada itsensä kuntoon ennen Sotshia, Koskela kommentoi.

Ajankohtaista