Piiroinen ei saanut laskua pystyyn hurjassa finaalissa

Peetu Piiroinen laski upeasti Pyeongchangin halfpipessä finaaliin, mutta ei saanut siellä rania kasaan. Näin ollen Vancouverin hopeamitalisti joutui tyytymään finaalin viimeiseen sijaan.

Ensimmäisellä laskullaan hän kaatui ensimmäisen hitin frontside tuplakorkin, ja toisella sekä kolmannellaan toisen hitin caballerial tuplakorkin. Hän oli lähtenyt nostamaan roimasti karsintojen laskunsa vaativuutta, mutta se tällä kertaa kostautui.

- Lähdin yrittämään parempaa rania kuin eilen, mutta ei se oikein onnistunut. Vaikka olisinkin sen saanut, niin ei se top viiteen olisi riittänyt. Nähtiin kovatasoisin paippikisa mitä on koskaan ollut. Kyllä muut vaan oli parempia. Ei se auta kuin treenata. Hyvä että pysyin ehjänä ja pääsen laskemaan big airin, Piiroinen kommentoi.

Kisa olikin todennäköisesti historian kovatasoisin. Voittajaksi nousi viimeisellä laskullaan karsinnat voittanut Shaun White, joka otti nyt uransa kolmannen olympiakullan. Toiseksi tuli Japanin Ayumu Hirano ja kolmanneksi Australian Scotty James.

Pipelaskemisen tulevaisuudesta Piiroinen on hieman huolissaan:

- Pelkään, että pipelaskeminen loppuu Suomessa tähän. Kun junnut katsoo näitä kisoja, niin luulen, että näkevät tämän liian riskialttiina. En tiedä, kiinnostaako niitä paippilaskeminen. Tästähän se on alkanut, mutta slopestylessä on nykyään enemmän laskijoita Suomessa ja muuallakin maailmassa. Ainoastaan Jenkeissä, Japanissa ja Sveitsissä on vielä paljon laskijoita.

Pyeongchangin olympialaiset jatkuvat seuraavaksi crossilla, jossa laskee Anton Lindfors ainoana suomalaisena. Myöhemmin big airissa mukana ovat ainoana kisoissa kolmeen lajiin osallistuvan Piiroisen lisäksi Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi.

Tulokset, miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7077/2018SB7077RLF.pdf

1. Shaun White USA 97,75
2. Ayumu Hirano JPN 95,25
3. Scotty James AUS 92,00

12. Peetu Piiroinen 13,50

Ajankohtaista