Piiroinen ja Tonteri finaaliin Laax Openissa

Sveitsin Laaxissa laskettiin tänään World Snowboard Tourin elite-tason Laax Openin slopestylen semifinaalit. Kisasta jatkoon laskivat suomalaisista Peetu Piiroinen ja Roope Tonteri. Karsintojen paras oli ruotsalainen Sven Thorgren 89,05 pisteellä. Säähaasteiden vuoksi kisa saatiin alkamaan monta tuntia myöhässä, joten naisten semifinaalit siirrettiin eikä Enni Rukajärvi päässyt tänään laskemaan.

Piiroinen keräsi toisesta laskustaan 80,65 pistettä, mitkä riittivät ensimmäisen ryhmän toiselle sijalle. Tonteri sai pisteitä 69,85 pistettä, ja niillä hän oli saman ryhmän kuudes. Kun kummankin karsintaryhmän kolme parasta pääsi suoraan jatkoon ja seuraavat kuusi parasta katsottiin pisteiden mukaan, oli Piiroinen varmasti jatkossa, mutta Tonteri sai jännätä toisen karsintaryhmän loppuun asti. Kun toisesta karsintaryhmästä kuusi laskijaa meni Tonterin ohi, riittivät hänen pisteensä juuri viimeiselle 12:lle sijalle.

- Ihan hyvin päivä meni, kun finaaliin pääsi. Oli hyvä sää laskea ja suorituspaikat kunnossa. En mäkään saanut yhtään rania harkoissa päälle, mutta pikavahat saatiin kisaan niin tuli vähän liikaakin vauhtia, ja siksi ekan kaaduin. Tokalla sain ihan ok ranin. Se on aika simppeliä: sitä joko kaatuu tai pysyy pystyssä ja nyt pysyin. Finaaliin tarvitsee upgreidata joka osa-alueella ja vetää mahdollisimman kliinisti. Sitä tuomarit arvostavat, Piiroinen kommentoi.

- Päivä oli erittäin haastava huonon sään ja venähtämisen takia. Keli aukesi, eikä parilla treenilaskulla saanut oikein mitään aikaseksi. Laitettiin lotto vetämään, ja sillä tuli tänään kuusi oikein ja lisänumero. Viimeisenä finaaliin ja sehän riittää. Tulee aika kovatasoiset finaalit. Katsotaan jos saisi jotain lisäpyörimisiä silloin. Kylkiluu on vissiin murtunut, niin sitä pitää vähän varoa. Pitää olla ajattelematta niin hyvin se menee, Tonteri kommentoi.

Karsintojen kautta semifinaaleihin laskeneet Nuutti Niemelä ja Mikko Rehnberg karsiutuivat. Niemelä oli ensimmäisen ryhmän 16.s ja Rehnberg 13.s. Niemelän pisteet olivat ja Rehnbergin 53,50. Lisäksi kutsulla mukana ollut Janne Korpi kaatui molemmat laskunsa ja oli ensimmäisen ryhmän 19.s. Hän keräsi pisteitä 28,82.

Huomenna Laaxissa on vuorossa halfpipen finaali, jossa mukana on Suomesta Markus Malin. Hän oli oman karsintaryhmänsä kolmas 82,49 pisteellä. Slopestylen finaali lasketaan lauantaina.

Tulokset: http://live.eim-solutions.com/live/public/LAAXOpen2016/event/archive

Livestream: http://open.laax.com/en/welcome/

Ajankohtaista