Piiroinen neljäs Dew Tourin slopestylessä

14.12.2014 Peetu Piiroinen lähellä palkintosijoja Coloradossa. Janne Korpi vaikeassa säässä seitsemäs.

Breckenridgellä Yhdysvalloissa kisattiin sunnuntaina myöhään Suomen-aikaan Dew Tourin miesten slopestylen finaali. Kisa käytiin läpi haastavassa säässä: runsas uusi lumi teki haasteita vauhdin saantiin, ja vain harvoja puhtaita laskuja nähtiin.

Kisan neljänneksi laski Peetu Piiroinen pisteillä 76,75. Hän sai pisteet ensimmäisestä laskustaan. Peetu pysyi pitkään kolmannella sijalla useiden laskijoiden epäonnistuessa, kunnes toisen kierroksen viimeisillä laskuilla Sebastien Toutant nousi toiseksi ja tiputti Peetun neljänneksi.

Janne Korpi sijoittui kisassa seitsemänneksi pisteillä 66,75. Kisan voiton vei Chas Guldemond Yhdysvalloista pisteillä 92,00.

- Ihan hyvin meni kisa. Sain ländättyä sen ranin mitä yritin. Vähän tuli sketsailtua reileissä, että niihin olisin voinut panostaa enemmän. Siihen nähden ettei harkoissa saanut vauhtia, eikä tullut tehtyä yhtään kisatemppua, niin meni erittäin hyvin. Harmi silti, että jäin neljänneksi, Peetu Piiroinen kommentoi.

- Harmi että tuli vähän huono sää. Harkoissa ei päässyt ländeihin saakka, mutta onneksi Antti sai tehtyä hyvää duunia voitelussa ja päästiin ländiin. Tuli sitten tehtyä eri ranit mitä olin suunnitellut, kun tuli vähän inrunissa sählättyä. Näin tällä kertaa, ei tämä helppo päivä ollut vauhtien kanssa, Janne Korpi kommentoi.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen oli tyytyväinen päivään, vaikkakin sijoitukset hieman harmittavatkin.

- Hyvin jätkät laskivat tänään. Hiton kovat ranit oli molemmilla. Valitettavasti Jannella jäi vähän sketseiksi pari hyppyriä ja tuli sitten eri ranit kuin oli suunniteltu. Peetu laski hiton hyvin tänään, ja molemmilla oli hienoa taisteluhenkeä koko viikonlopun ajan. Valitettavasti mitalia ei kuitenkaan tällä kertaa tullut. Tästä on silti hyvä jatkaa eteenpäin kautta, Koskinen kommentoi.

Peetun paras lasku: frontside 270 boardslide, 50-50 backside 360, backside 1080, frontside 1260, caballerial 270 boardslide, switch backside 1080, caballerial 1260

Jannen paras lasku. halfcab 50-50 frontside 360, 50-50 backside 360, frontside 1080, backside rodeo 900, caballerial 270 boardslide, caballerial 900, backside 1080

Tulokset: http://www.dewtour.com/actionsports/event/dew-tour-mountain-championships-breckenridge/news/chas-guldemond-returns-top-mens

Ajankohtaista