Rinnekangas finaaliin MM-slopestylessä

Haastavassa säässä Rene Rinnekangas onnistui laskussaan. Muut suomalaiset tippuivat jatkosta.

Park Cityssä lumilautailun MM-kisoissa päästiin big airin peruuntumisen jälkeen lopulta tositoimiin, kun slopestylen karsinnat saatiin ajallaan käyntiin. Aamusta aurinkoinen sää muuttui pilviseksi, ja harmaa ja tuulinen sää teki kisapäivän laskijoille haastavaksi.

Suomalaisista sunnuntain finaaliin jatkaa Rene Rinnekangas. Hän oli karsintojen ensimmäinen, joka ei päässyt suoraan jatkoon. Semifinaaleissa hän kaatui ensimmäisen laskunsa, mutta toisella hän onnistui ja raivasi tiensä kymmenen parhaan joukkoon.

- Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Ensin hypättiin semeihin ja semeistä finaaliin niin erittäin hyvälle. Harmi toki poikien ja Ennin puolesta. Olisihan se ollut mukava yhdessä laskea finaalit, mutta ei se aina. Joka kisassa saa ihan alas asti laskea, että kyllä se piti laittaa kaikki peliin jo ihan karsinnoissa: kova on taso nykyään. Hieman oli tänään vaikea nähdä, mutta hyvät maalit oli ländissä ja lippuja lähdössä. Aina voisi parempi olla, mutta ihan ok. Kova luotto oli omaan tekemiseen. Sen verran on tullut temppuja harjoiteltua, että kun hyvän fiiliksen saa kohdilleen niin kyllä ne menee. Finaaliin lähdetään täysiä. Katsotaan millainen keli on, mutta innolla mennään niitä kohti, Rinnekangas kommentoi.

Rinnekankaan lasku oli swich boardslide 270, half cab ylös, backside 270 boardslide, frontside wallride 270, backside 1080, frontside 1260 ja caballerial 1440. Hän oli semifinaalien viimeinen laskija.

Karsinnoissa haasteita

Roope Tonteri oli ensimmäinen laskija, joka tippui semifinaaleista. Hän sai ensimmäisestä laskustaan kelvolliset pisteet, mutta ei onnistunut niitä enää toisellaan parantamaan. 17:s sija oli hänen lopputuloksensa.

- Tuo nyt oli tuollaista rimpuilua taas. Tuulee ja flättivalo, niin ei se hyvältä tunnu. Aikainen aamu oli ja nopea rata, mutta treenien aikaan tuuli yltyi, eikä tiennyt, tuliko vauhtia vai ei. Se oli sellaista lottoamista. Näistä kisoista ei henkilökohtaisesti jäänyt juuri mitään käteen. Pitää nyt alkaa miettimään miten sen laskun saisi kulkemaan vai saako sitä kulkemaan, Tonteri kommentoi.

Enni Rukajärvi kaatui ensimmäisen laskunsa viimeisen hypyn. Toisella laskulla hän onnistui muilta osin loistavasti, mutta frontside 720 alastulossa hän pyöri ylimääräisiä asteita lumella. Hän jatkoi kuitenkin laskunsa loppuun ja saikin siitä pisteet, joilla hän oli kahdeksas ja menossa jatkoon. Lopulta hän kuitenkin tippui kymmenenneksi.

- Olisi ollut kiva laittaa puhdas lasku päälle, että siinä mielessä harmittaa. Vähän haastava keli oli, vaikea oli nähdä mitään ja tuuleskeli myös. Itselläkin oli vähän vaikeuksia, että piti laskemista hakea. Saattaa se vähän vaikuttaa, että joutuu näin kauan odottamaan, mutta toisaalta pääsi laskemaan vähän muita juttuja alkuviikosta. Ensimmäisellä laskulla viimeinen hyppyri meni pitkäksi ja toisella laskulla ensimmäisessä hyppyrissä pyörin vähän yli. Jatkoin kuitenkin muutaman revertin kautta alas asti. Pienestä oli tällä kertaa kiinni, Rukajärvi kommentoi.

MM-kisojen ensikertalainen ja aikuisten maajoukkueen tämän kauden tulokas Aleksi Nevakivi sai laskunsa päälle ja oli hyvillä pisteillä 21:s, eikä jatkopaikkakaan kaukana ollut. Nevakivi oli kokemukseen tyytyväinen:

- Ihan hyvät fiilikset. Vähän huonompaa säätä oli treenipäivinä, mutta hyvin sain silti uudenkin tempun tehtyä (frontside 1440) ja oman varman laskun karsinnoissa päälle, mutta se ei tällä kertaa riittänyt eteenpäin. Saman tyyppisiä kisoja nämä on kuin maailmancupin kisat, että ihan hyvällä mielellä olen. Toisella laskulla lähdin parantamaan, mutta sää meni vähän vaikeammaksi enkä saanut upgradea päälle, Nevakivi kertoo.

Kalle Järvilehto ei näissä kisoissa saanut laskuaan onnistumaan, ja tulokseksi tuli 44:s sija.

- Aamulla oli kivaa, mutta nyt harmittaa. Treenit meni hyvin ja oli hyvä fiilis, mutta sitten tuli kisasää. Säätä ei voi aina syyttää, oli itsessäkin vikaa, mutta oli vähän semmoinen fiilis, että se käsitys vauhdeista mikä treeneissä tuli ei mätsännyt yhtään kisaraneilla. Ekalla laskulla hyppäsin ensimmäisen hyppyrin kumpuun ja toisella tokasta hyndästä pidemmälle. Oli vähän semmoinen fiilis, ettei tiedä vauhteja eikä pilvisellä säällä oikein nähnytkään, niin tämä meni nyt näin, Järvilehto kertoo.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli samoilla linjoilla kuin laskijatkin, että sää leimasi päivää. Renen puolesta hän oli iloinen, mutta varsinkin Ennin epäonnistuminen harmitti. Renen mahdollisuuksiin finaalissa hän uskoo:

- Oli tosi intensiivinen ja pitkä päivä. Reneltä upea onnistuminen silloin kun onnistuminen piti tulla, että jatkoon vielä pääsi. Kova venyminen kovassa paikassa nuorella miehellä jälleen kerran. Muuten päivää leimasi taas kelin vaihteleminen ja näkyvyys meni kehnoksi. Hankala oli laskijoiden tietää, milloin tulla alas ja milloin hyppyrin nokka loppuu. Monet sanoivat, että radalla oli vaikea nähdä yhtään mitään. Ennin kohdalla kävi harvinainen epäonnistuminen. Treenit menivät loistavasti ja näytti siltä, että homma on hanskassa. Taas oli vauhtien kanssa vähän tekemistä. Harmittaa kyllä Ennin puolesta vietävästi, että oma paras jäi jälleen näyttämättä. Mutta huomenna finaalit ja siellä Rene hyvällä energialla painamassa. Kovempia trikkejä kehiin ja kolme yritystä kuten X Gameseissakin oli, joten täysiä maksimisuoritusta kohti ja toivotaan, että tulee lapaan nätisti. Sitten on ihan kaikki mahdollista, Koskinen kommentoi.

MM-slopestylen finaali lasketaan huomenna, ja se lähetetään suorana Yle TV2:lta klo 19.55 alkaen.

Tulokset miehet, karsinnat: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7628/2019SB7628RLQ.pdf
1. Chris Corning, USA 93,25
1. Mark McMorris, CAN 93,00

4. Rene Rinnekangas 82,75
17. Roope Tonteri 69,50
21. Aleksi Nevakivi 63,25
44. Kalle Järvilehto 24,75

Tulokset miehet, semifinaalit: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7628/2019SB7628RLSF.pdf
1. Mons Roisland NOR, 83,75
2. Sebbe de Buck BEL, 82,50
3. Rene Rinnekangas 78,50

Tulokset, naiset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7627/2019SB7627RLQ.pdf
1. Zoi Sadowski Synnott, NZL 91,75
2. Silje Norendal, NOR 88,75
3. Jamie Anderson, USA 87,25

10. Enni Rukajärvi 69,50

Ajankohtaista