Rinnekangas maailmancup-avauksessa yhdeksäs

A-maajoukkueen tulokas, 17-vuotias iisalmelainen Rene Rinnekangas oli Cardronassa Uuden-Seelannin maailmancup-avauksessa paras suomalaisista ottaessaan slopestylen yhdeksännen sijan. Hän oli myös finaalin ainut suomalainen Enni Rukajärven, Peetu Piiroisen ja Mikko Rehnbergin karsiuduttua.

Rinnekangas oli karsintojen jälkeen kahdeksas. Karsinnat käytiin Suomen-aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin lämpimässä säässä laskettua kisaa tiivistettiin jättämällä semifinaalit väliin radan ehjänä säilyttämisen vuoksi. Sunnuntain ja maanantain välisen yön finaaliin otettiin poikkeuksellisesti 16 miestä ja 10 naista. Kisan voittoon laskivat Norjan Marcus Kleveland ja Yhdysvaltojen Jamie Anderson. Rinnekangas laski puhtaan laskun ensimmäiselläkin pienistä vauhtiongelmista riippumatta. Toiselle hän sai vauhdin kuntoon ja paransi laskuaan tekemällä viimeisestä hyppyristä frontside 1080:n sijaan frontside 1260:n.

- On kyllä hyvä fiilis. Sain tokalla sen ranin mitä hain ja tuntui, että oli vähän rokkenrolliakin mukana niin mikäs sen mukavampaa. Qp-setistä sain vähän erikoisemman tempun tehtyä, niin siitä se lähti liikkeelle. Mukavaa oli, että ranin jälkeen monet laskijat tulivat sanomaan, että hyvällä pöhinällä vedin. Siitä tuli hyvälle mielelle. Muissa laskijoissa fiilistelen sitä, että tekee jotain erilaista ja hakee omaa linjaa, ja sitä samaa haen itsekin. Tällä sijoituksella saattaa olla hyvä tuuri, että saan skeitin palkintorahoilla hommattua, kun ottivat vanhan Sydneyn lentokentällä perhana pois, Rinnekangas kommentoi.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen oli sekä nuoreen Rinnekankaaseen että koko Suomen joukkueeseen tyytyväinen:

- Tämähän oli hyvä kisa siinä mielessä, kun ideana oli saada tatsia ja ranit päälle. Se oli päätavoite ja se toteutui. Ainut oli, että Enni ei ihan sitä saanut mitä haki, mutta hän lähti kuitenkin tekemään sitä mitä halusi, niin se oli mahtavaa. Pojat ländäsivät omat raninsa. Vähän joutui Peetu helpottamaan, kun lämpimässä säässä meinasi kantti jäädä hyppyrille kiinni, mutta hän oli silti lähellä päästä jatkoon. Mikon puolesta olen tyytyväinen, että hän pystyi ländäämään raninsa. Viime vuonna oli siinä vaikeuksia, joten oli hienoa näin kausi aloittaa. Renellä sitten taas oli tosi hieno finaalipäivä. Molemmat ranit ländätty, eikä mitään pahempia virheitä. Olisi taas voinut tulla pikkuisen enemmänkin pisteitä, mutta olen erittäin tyytyväinen näinkin. Kun kaikki vielä ovat ehjänä ja hyvässä kunnossa, niin tästä on hyvä jatkaa.

Cardronan maailmancuo jatkuu perjantain ja lauantain välisenä yönä halfpipen karsinnoilla. Kisassa on Suomesta mukana Markus Malin, Janne Korpi ja Peetu Piiroinen. Finaali lasketaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Rinnekankaan lasku: nosepress frontside revert, fakie front flip stalefish, switch backside 270 boardslide, switch lipslide 270, caballerial 900 nosegrab, backside 1080 mellakka ja frontside 1260 mellakka

Tulokset, miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7003/7003RLF.pdf
1. Marcus Kleveland, NOR, 85,58
2. Darcy Sharpe, CAN, 85,33
3. Carlos Garcia Knight, NZL, 84,58

9. Rene Rinnekangas, 75,25
17. Peetu Piiroinen 76,25
27. Mikko Rehnberg, 64,00

Tulokset, naiset: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7002/7002RLF.pdf
1. Jamie Anderson, USA, 85,78
2. Miyabi Onitsuka, JPN, 79,96
3. Zoi Sadowski Synnott, NZL, 74,6

14. Enni Rukajärvi, 62,50

Ajankohtaista