Rinnekangas X Gamesin viimeisenä päivänä kahdesti niukasti mitaleilta

Aspenissa lasketussa X Games -kutsukilpailussa Rene Rinnekangas otti viimeisenä päivänä neljännen ja viidennen sijan. Päivällä hän oli jäi reilijameissa niukasti mitaleilta ollen neljäs, ja niin kävi illalla myös knuckle huckissa, jossa hän tuli viidenneksi. Se ei kuitenkaan haitannut Rinnekangasta, joka oli ainoana laskijana kutsuttu neljään lajiin.

- Maraton ohi eli neljä lajia alla. Eilen oli slope ja big air, tänään reilit sekä knuckle huck. Homma pulkassa ja kotia kohti. Hyvä fiilis kaikista. Tänään oli pitkä päivä myös, ja kyllä se alkaa pikkuhiljaa tuntumaan. Sehän on tätä lumilautailua, niin en ala valittamaan yhtään vaan nautin tekemisestä. Kunnia sinänsä, että sain kutsun näihin: taisin olla ainoa laskija, joka sai kutsun kaikkiin. Kunnia oli vetää loppuun asti, Rinnekangas iloitsee.

Viimeiseltäkin päivältä osattiin odottaa kovaa tasoa, ja sellaista kisoissa saatiinkin. Voiton reileissä otti kaiteisiin erikoistunut yhdysvaltalainen Jesse Paul ja knuckle huckissa ennennäkemättömiä temppuja tehnyt Zeb Powell niin ikään Yhdysvalloista.

- Oli se taas melkoinen päivä. Reileissä näkyi sellaisia juttuja että huhhuh, ja tuossa knuckle huckissa vielä hullumpia. Ihan älytön meininki. Oma pulkka kulki ihan ok: itse asiassa reileissä tuntui kulkevan ihan hyvin. Itse olen tyytyväinen omaan suoritukseen, ja knuckle huckiin oli hienoa lopettaa. Vähän rennommat loppulämpimät otettiin siinä. Siellä oli idoleita, joita olen fanittanut pienestä pitäen, kuten Halldor (Helgason). Onhan se hienoa.

Knuckle huckin lopussa oli Rinnekankaalla hieman jännitettävää, kun toiseksi viimeisellä laskulla hän kaatui hajottaen sidettään. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan yleisöä vielä päästiin huudattamaan:

- Side hajosi toiseksi viimeisellä laskulla, ja päätettiin siinä yhdessä hyvän ystäväni Ryo Aisawan kanssa tehdä semmoinen yhteisjuttu. Hän meni kummulle makaamaan ja hyppäsin sen laudasta backside 180:n. Jännitti vähän miten side kestää: puoliksi oli katkennut koko side. Hyvin meni ja yleisö tykkäsi. Silloin on itsensä voittanut tässä tapahtumassa.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista