Rukajärvi ja Tonteri niukasti ulos finaalista

FIS:n maailmancup käynnistyi eilen Milanosta, missä laskettiin kautta aikojen ensimmäinen big airin Super Seriesin osakilpailu. Kilpailussa oli mukana Suomesta Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto ja Ville Paumola, jotka kaikki valitettavasti tippuivat finaalista. Rukajärvi oli seitsemäs kuuden mentyä finaaliin ja Tonteri kahdestoista kymmenen mentyä finaaliin. Paumolan sijoitus oli 26:s ja Järvilehdon 36:s.

Kilpailun voittivat Norjan Marcus Kleveland pistein 188,00 ja Itävallan Anna Gasser pistein 174,25.

- Ärsyttää, kun varmistelin. Olisi pitänyt koittaa vähän enemmän ja vetää heti ensimmäisellä hypyllä backside 720 ja seuraavalla se isommin ja paremmin. Aluksi pelotti aika paljon, mutta kyllä siihen tottui. Eiköhän sitä uudestaankin tule telinehyppyristä vedettyä, ainakin sitten Inssbruckin Air & Stylessa. Tästä nyt menen kotiin harjoittelemaan ja laskemaan, Rukajärvi kommentoi sijoitustaan ensimmäisessä telihyppykisassaan.

- Meikähän oli ekassa heatissa ja oli aikainen herätys. Kun päästiin päävalmentajan kanssa hyppyrille, niin olisi pitänyt luistimet olla mukana - oli sen verran jäässä paikat siellä. Niin, ei se nyt vaan riittänyt. Taso oli kova, ehkä jopa kovempi mitä odotti. Sain kaksi temppua ländättyä, eikä pahemmin satu mihinkään muuta kuin vähän kantapäihin. Nyt ainakin tietää mitä siellä pitää vetää. Toivottavasti pääsisi johonkin laskemaan, että voisi vetää noita temppuja ennen kuin lähtee tuonne hyppäämään. Eiköhän me seuraaviin kisoihin lähdetä ihan gämbläämällä: seitsemän numeroa sisään ja toivotaan parasta, Tonteri kommentoi.

Kolmesta big air -kilpailusta koostuva, FIS:n maailmancupin sisällä miteltävä Super Series jatkuu seuraavaksi Moenchengladbachissa Saksassa, jonka jälkeen vielä yksi kisa on Quebecissa Kanadassa. Seuraava maailmancupin big air -kilpailu on Koreassa Alpensiassa 25.-26.11.

Miesten tulokset: http://www.fis-ski.com/mm/Document/document/General/08/86/90/7061RLF_Neutral.pdf

Naisten tulokset: http://www.fis-ski.com/mm/Document/document/General/08/86/89/7060RLF_Neutral.pdf

Ajankohtaista