Rukajärvi kolmanneksi X Gamesissa Norjassa - yllätti itsensäkin

Enni Rukajärvi on sijoittunut pronssille X Gamesin big airissa Oslossa. Kilpailun voittoon laski X Gamesin ensikertalainen, 13-vuotias japanilainen Kokomo Murase.

- Totta kai hyvät fiilikset - oli kova kisa. En olisi uskonut, että kolmanneksi voi yltää näissä kisoissa. Oli aika haastava hyppyri. Alastulo oli aika möykkyisessä kunnossa ja meillä kaikilla oli aika paljon haasteita treeneissä - oli vaikea saada mitään ländättyä. Sitten kun kisa alkoi, niin porukka alkoi vetää aika kovia juttuja ja ländäsin itsekin ne seiskat. Koitin sitten sitä tonnia, eikä se taaskaan oikein mennyt. Olin kuitenkin tosi fiiliksissä, että näinkin laskin, kun en ole olympialaisten jälkeen oikein pystynyt laskemaan olkapään takia. Kruisaillut vaan, Rukajärvi kommentoi.

Rukajärvi teki ensimmäisellä kierroksella caballerial 720 keräten sillä pisteet 35,66. Toisen kierroksen hyppy hänellä oli frontside 720, josta hän sai pisteet 31,33. Ennen kolmatta kierrosta Rukajärvi oli peräti toisena.

Kolmannella kierroksella Rukajärvi yritti myös olympialaisissa koitettua caballerial 1080:tä, mutta jälleen se jäi hieman vajaaksi. Näin ollen pisteet jäivät voimaan. Kun muun muassa olympiavoittaja Anna Gasser epäonnistui toistamiseen ja vain yhdysvaltalainen Julia Marino nousi Rukajärven ohi, oli pronssimitali varmistunut. Kilpailun voittanut Murase teki kolmannella kierroksella historiaa ollen ensimmäinen nainen, joka teki kilpailussa backside tuplakorkki 1260:n.

Nyt loppunut kausi oli Enni Rukajärvelle loistava - ja pronssin makuinen. Hän nappasi pronssia kaiken kaikkiaan slopestylestä olympialaisista, niin ikään Aspenista X Gamesista sekä Dew Tourilta Breckenridgeltä. Lisäksi hän oli mitaleilla myös alkukaudesta big airissa Air & Stylessä Pekingissä - jälleen pronssilla.

Miesten kisaan kutsun saanut Roope Tonteri ei pystynyt osallistumaan nilkkavaivan vuoksi, joten varasijalta kisaan nousi Rene Rinnekangas. Hän teki karsinnoissa ensimmäisellä hypyllään hyvät pisteet keränneen frontside 1260:n, mutta toisella ja kolmannella kierroksella hän ei saanut haluamaansa temppua onnistumaan eikä näin jatkanut finaaliin.

- Oli huikea kokemus. Harmi ettei onni tällä kertaa suosinut suomalaista. Onneksi Enni näytti. Kun kuitenkin pääsi X Gamesiin mukaan, niin ei passaa valittaa. Näitä kisoja kuitenkin pikkupojasta saakka katsonut. Harmi oli Roopen haaveri - olisin mielelläni toista kautta kisaan päässyt. Eka hyppy meni hyvin, mutta toisella hypyllä horjahdin juuri in-runissa enkä saanut tehtyä sitä mitä yritin. Kolmannella sitten kantti upposi nokkaan, Rinnekangas kommentoi.

Miesten kisan voitti niin ikään X Games -ensikertalainen, Japanin Takeru Otsuka.

Tulokset, naiset:

1. Kokomo Murase JPN, 78,66
2. Julia Marino, USA 72,99
3. Enni Rukajärvi, 66,99

Tulokset, miehet:

1. Takeru Otsuka, JPN 91,00
2. Marcus Kleveland, NOR 86,33
3.Chris Corning USA, 83,66

Ajankohtaista