Rukajärvi kymmenes Atlantassa

Enni Rukajärvi kauden viimeisessä big airissa pistesijoille.

Atlantassa laskettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä big airin maailmancupin viimeinen kilpailu. Kilpailuun osallistui ainoana suomalaisena Enni Rukajärvi. Hänen sijoutuksensa oli 10:s. Karsinnoista kuusi parasta laskijaa eteni finaaliin. Kilpailun voitti Japanin Reira Iwabuchi. Miesten kilpailun voitti Yhdysvaltojen Chris Corning.

Kauden viimeisen big air -kilpailun jälkeen Rukajärven sijoitus maailmancupissa on kuudes. Atlantasta saadut pisteet sekä Uuden Seelannin kilpailun voitto nostivat hänet kymmenen parhaan joukkoon kokonaiskilpailussa.

Rukajärvi epäonnistui ensimmäisessä karsintalaskussaan mutta sai toisella laskulla caballerial 720 -tempun päälle. Pisteet eivät kuitenkaan riittäneet finaalipaikkaan. Atlantan big air oli Rukajärven ensimmäinen kilpailu syksyn pitkän flunssajakson jälkeen.

- Osittain saatiin mitä lähdettiin hakemaan eli ländätty temppu ja vähän big air -pisteitä, että se oli ainakin etusijalla. Siihen olen tyytyväinen, että sai ländättyä tempun mutta ei se ollut mikään paras suoritus noin muuten. Hyppyri oli vähän haastava, kun siinä oli aika möykkyinen vauhtimäki mutta oli se parempi kuin eilen treeneissä. Kyllä siinä piti olla jalat aika tiukkana, niin vauhdinotossa kuin alastulossakin. Arvoin kovasti, että lähdenkö pyörimään backside- vai caballerialsuuntaan. Päädyin kuitenkin caballerialiin ja se oli vähän haastavaa, niin viimeinen loisto jäi sitten pois. Jos caballerial 720:n olisi saanut tehtyä tosi hyvin, olisi sillä ollut mahdollisuudet jatkoon. Viimeinen jatkoon menijä teki kuitenkin frontside 720:n. Sen verran voi sanoa, että kyllä ne temput siellä on, mutta nyt muu suorituskyky jäi uupumaan. Reissaaminen tänne otti vähän voimille ja ei ollut täysin tikissä. Ihan hyvä reissu, seuraavana jouluksi kotiin lepäämään ja toipumaan reissusta. Ensi vuoden puolella sitten laitetaan täysillä, Rukajärvi kommentoi.

Valmentaja Tero Manninen oli tyytyväinen Rukajärven suoritukseen arvioidessaan laskijoiden temppuja ja tuomarointilinjaa.

- Hyvältä toiminnalta näytti Enni lasku minun silmissä. Mietimme Ennin kanssa yhdessä, että viimeisenä jatkoon mentiin frontside 720:lla, joka oli hyvin bounattu ja alastulokin taisi olla hyvä kun tuli niin korkeat pisteet. Myös parilla backside 720:lla mentiin Ennin tempusta ohitse vaikka pari tuomaria olivatkin eri mieltä ja olisivat laittaneet Ennin vähän korkeammalle. Oma analyysini on, että tällä kertaa mentiin linjalla, jossa korkeudesta sai hyvin pisteitä, Manninen kommentoi.

Seuraavaksi maailmancupissa siirrytään slopestyleen ja ensimmäinen kilpailu on Laax Open Sveitsissä tammikuussa.

Tulokset, naiset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7388/2020SB7388RLF.pdf
1. Reira Iwabuchi, JPN, 170,50
2. Kokomo Murase, JPN, 159,50
3. Brooke Voigt, CAN, 143,25

10. Enni Rukajärvi, 73,50

Tulokset, miehet: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7389/2020SB7389RLF.pdf 

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna

Ajankohtaista