Rukajärvi pronssille Dew Tourilla

Enni Rukajärvi on sijoittunut kolmanneksi Breckenridgellä Coloradossa Dew Tourin slopestylessä. Hän oli kutsukilpailun ainut suomalainen slopestylessä. Kilpailun voitti Kanadan Spencer O’Brien ja toiseksi laski Yhdysvaltojen Jamie Anderson. Miesten kisan voitti Kanadan Max Parrot.

Kilpailuun lisämausteen toi myös, että Dew Tour toimi Yhdysvaltojen olympiakarsintana. Näin ollen yhdysvaltalaisilla oli isot panokset kisaan, eikä niistä vähäisimpänä ainakaan hallitsevalla olympiakultamitalistilla ja karsinnat voittaneella Jamie Andersonilla.

Rukajärvellä finaali ei alkanut aivan nappisuorituksella, kun ensimmäinen lasku päättyi käytännössä heti kättelyssä ensimmäisen kaiteen pyllähtämiseen. Toisella laskullaan hän kuitenkin sai laskun kuntoon ja oli parhaimmillaan sillä toisena. Varsinkin ranin caballerial 720 ja onnistuneet reilit sykähdyttivät yleisöä ja pisteistä päätellen myös tuomaristoa.

Kolmannella laskullaan Rukajärvi vielä hieman paransi pisteitään vaihtaen viimeisen hyppynsä backside 540:n astetta isompaan pyöritykseen eli backside 720:een. Valitettavasti sitä edeltänyt frontside 360 oli hieman haparoiva. Sen onnistuttua Rukajärvi olisi voinut olla vaikka korkeammallakin.

Rukajärvi oli pronssiin tyytyväinen:

- Kolmannesta sijasta on kyllä hyvä fiilis. On ollut aika rankka päivä. Aloitettiin aikaisin aamulla, ja siinä oli aika intensiiviset harjoitukset. Ne meni muuten ok, mutta olin niistä aika poikki. Olemme aika korkealla ja radalla oli monta hyndää, niin siinä pitää olla aika skarppina. Oli kiva nähdä, että vaikka olinkin aika hapoilla, niin sain vedettyä pari aika hyvää rania. Mun mielestä toka rani oli vähän kliinimpi kuin viimeinen. En ihan saanut tehtyä kaikkia niitä juttuja mitä halusin, mutta olen tosi tyytyväinen tähänkin. Aina voisi silti olla enemmän tyyliä, Rukajärvi kommentoi.

Ensimmäisen kierroksen kaatuminen nosti verenpainetta toiselle kierrokselle, mutta Rukajärvi hienosti kokosi itsensä:

- Kyllä se toiselle ranille lähtiessä jännitti. Noseslide pretzel on tosi paha temppu tehdä kisassa ja varsinkin ekasta reilistä, kun sitä miettii eniten. Se että se ekalla lipsahti siitä, niin kyllähän se lisäsi paineita, että meneekö se seuraavallakaan. Jouduin keskittymään siihen aika paljon, mutta sitten kun se meni, niin sitten loppuranikin meni. Ensi viikolla lähden takaisin Suomeen ja joulun viettoon. Rukalla tulen laskemaan paljon ja ensi vuonna sitten seuraaviin kisoihin Laax Openiin. Joulun reseptiin kuuluu syöminen ja nukkuminen.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen oli myös päivästä ja Ennin suorituksista hyvin iloinen:

- Tosi saakelin hieno juttu, että kaksi ländättyä rania tuli kisassa - ja varsinkin ensimmäisen jälkeen. Hienosti Enni itsensä kokosi ja rauhoittui toiselle laskulle. Tosiaan ollaan monta päivää laskea ja on hankala palautua, niin sai kyllä sisulla vääntää, että sai ranit päälle. Hienoa on nähdä, että Enni tekee oikeista syistä tätä hommaa. Hän halusi tehdä ranissaan tiettyjä asioita, meni niitä päin ja piti niistä kiinni. Sieltä sitten tuli näin hieno palkinto lopuksi. Kyllä se on mahtava homma. Nyt ansaitulle joululomalle ja ensi vuonna takaisin tohinoihin, Koskinen kommentoi.

Dew Tourilla lasketaan vielä huomenna joukkuekisa, jossa Rome-lumilautamerkkiä edustaa Rene Rinnekangas.

Tulokset: https://www.dewtour.com/snow/snow-results/

Naiset:
1. Spencer O’Brien, Kanada 95,00
2. Jamie Anderson, USA 93,33
3. Enni Rukajärvi 92,00

Miehet:
1. Max Parrot, Kanada 97,00
2. Chris Corning, USA 95,00
3. Mons Roisland, Norja 92,00

Ajankohtaista