Sää teki kauden avauksesta lähes mahdottoman - Tonteri paras suomalainen

Australiassa Perisherissä kisattiin The Mile High -slopestylekilpailu, joka sumun, vesisateen ja lumimyrskyn vuoksi jäi lähes kisaamatta. Kisa oli World Snowboard Tourin kauden avaus. International-tason kilpailuun oli ilmoittautunut ennakkoon maailman kärkilaskijat, mutta usea jätti hankalan sään vuoksi laskematta. Kisan paras suomalainen oli Roope Tonteri, joka sijoittui neljänneksitoista.

Kisojen aloitusta lykättiin ensin kahdella päivällä. Ensin karsintapäivä peruttiin, sitten semifinaalipäivä ja lopulta kisa oli tarkoitus vetää yhdessä päivässä läpi. Kisan finaali oli tarkoitus siirtää seuraavalle päivälle, mutta kun huono sää jatkui, jäivät karsintojen tulokset voimaan.

- Erikoiset olosuhteet ja muutenkin erikoinen kisa laskettiin lopulta lyhennetyllä radalla ja jatkuvasti muuttuvalla kisaformaatilla. Päivän alussa piti laskea kaksi kisaosuutta, reilit ja hyppyri erikseen. Sitten vaihdettiinkin lennosta, että lasketaan kaikki yhteen syssyyn. Tunnin treeneistä tulikin kahden tunnin mittaiset, kun kisaorganisaatio ei saanut humpan juonesta oikein hyvissä ajoin kiinni. Sekava meininki, joka meillä taisi vähän heijastua sekaviin laskuihinkin, freestylen valmentaja Antti Koskinen kertoo.

Neljänneksitoista sijoittunut Tonteri sai laskustaan pisteet 63,50, 23:nneksi laskenut Ville Paumola pisteet 48,00 ja 25:nneksi sijoittunut Nuutti Niemelä 47,50 pistettä. Naisissa Ella Suitiala sijoittui viidenneksitoista pistellä 34,00. Miesten kisan voitti Kanadan Darcy Sharpe pisteillä 94,00 ja naisten sarjan australialainen Jess Rich pistein 90,00. Monien laskijoiden tapaan Peetu Piiroinen ja Janne Korpi jättivät laskematta.

Suomen joukkue oli Australiassa harjoittelemassa yhteensä kuukauden ajan, ja kisaa lukuun ottamatta sää ja olosuhteet suosivat. Laskijat pääsivätkin upeasti talven makuun.

- Kuukausi oli kyllä hyvä, siis kisoihin asti. Olisi tehnyt mieli jäädä tänne pidemmäksikin aikaa: hyvät olosuhteet ja kelit ennen kisoja ja saimme paljon tehokasta laskemista. Kisojen osalta kauden aloitus oli vähän kummallinen, mutta tästä tämä lähtee hyvin liikkeelle - sen verran hyvällä mallilla lasku on, Koskinen kertoo.

Maajoukkueen kausi jatkuu seuraavaksi lumileireillä Saas-Feessä ja Stubaissa. Seuraava kisa on World Snowboard Tourin Pleasure Jam Itävallassa marraskuussa.

Ajankohtaista