Suomalaislaskijat jäivät kärjestä Burton US Openissa

Peetu Piiroinen, Roope Tonteri ja Enni Rukajärvi eivät yltäneet kympin sakkiin World Snowboard Tourin elite-tason Burton US Openin slopestylessä Coloradon Vailissa. Torstaisten semifinaalien peruunnuttua kovan tuulen takia finaalit käytiin naisissa 16 laskijan ja miehissä 32 laskijan välillä.

Parhaiten suomalaisista sijoittui Rukajärvi ollen 11:s pisteillä 48,30. Miehissä Piiroinen oli 12:s pisteillä 71,60 ja Tonteri 16:s pistein 62,40.

Rukajärvi oli saamassa toisesta laskustaan erittäin hyvän, mutta viimeisen hyppyrin kohdalla tuli vauhdeissa arviointivirhe ja hyppy jäi vajaaksi. Rukajärvi kaatui myös ensimmäisen laskunsa. Piiroinen ja Tonteri saivat ensimmäiset laskunssa pystyyn, mutta temput eivät kovatasoisessa kisassa vielä riittäneet. He yrittivät parantaa toisella kierroksella, jolloin molemmat kaatuivat. Usean laskijan vuoksi finaalissa laskettiin kolmen laskun sijaan kaksi.

Kisan voittoon laskivat yhdysvaltalaiset Jamie Andersson (86,85 pistettä) ja Kyle Mack (89,75 pistettä).

Burton US Open oli viimeinen iso kilpailu ennen ensi viikolla alkavia World Snowboard Tourin MM-kisoja, jotka käydään Kiinan Yabulissa. Kisoihin odotetaan kaikkia maailman parhaita kisalaskijoita. Kisat lähettää YLE TV2 ja YLE Areena.

Kommentit:

Enni Rukajärvi: ”Harmittaa, etten ländännyt raniani. Olen kuitenkin fiiliksissä, että sain kerrankin reileihin tehtyä jotakin ja tuli koitettua eri rania. Oli kyllä hauska laskea. Oikeastaan koko viikon aikana en ottanut selkoa vauhdeista hyppyreihin, ja siihen se sitten kaatui.
Ihan hyvin on viikko mennyt. Tietenkin sää vähän vaikeutti, kun semejäkään ei voitu sen takia pitää ja vähän on koko viikon tuullut. Seuraavaksi lähdetään sitten Kiinaan ja uuteen nousuun.”

Peetu Piiroinen: ”Meni ihan ok. Ekan ranin ländäsin, mutta se oli sellainen mellow-rani. Tiesin, etten tule sillä pärjäämään. Ei vaan ollut temppuja millä olisi pärjännyt, kun en ole periaatteessa laskenut niin paljon noita kisatemppuja. No, ainakin ländäsin yhden ranin. Taso oli hiton kova taas. Rata oli tosi hyvä muuten, mutta oli aika loivat ländit. Kun itsellä alkaa olla jo vähän ikää, niin selkä ottaa vähän hittiä noista ländeistä. Muuten ihan jees. Kiinassa käydään nyt tuikkasemassa kisat, niin pääsee sitten taas laskemaan.”

Roope Tonteri: ”No ei se oikein tänäänkään lähtenyt, kuten ei koko kautena. Katsotaan sitten Kiinassa uudestaan. Semmoinen treenirani tuli ekalla. Henkistä kuntoa tässä ollaan haettu koko kesä ja alkukausi, mutta ei nyt vaan riitä. Slope-rata oli erittäin hyvä. Haasteellinen, mutta vaihtoehtoja riitti. Oli aika tympeää, että joutui ranien välissä odottamaan sen puolitoista tuntia. Laitetaan sitten tänään vaikka sen venailun piikkiin, että jalat oli vähän löysänä.”

Päävalmentaja Antti Koskinen: ”Kyllä minusta ukoilla ja Ennillä myös oli hyvä tsemppi päällä, mutta treenata pitää näköjään, ettei ihan treeniraneilla tarvitse sompailla eteenpäin. Täältä arvokkaan kisastartin kautta suunnataan Kiinaan. Toivottavasti siellä menee paremmin.”

Tulokset: http://events.burton.com/burton-us-open/uso-results/

Ajankohtaista