Suomi Tourin kokonaiskilpailun voittajat ovat selvinneet

Lumilautaliiton järjestämä Suomi Tour kulki kauden aikana kuudessa tapahtumassa lajeinaan slopestyle, halfpipe ja crossi. Hienot tapahtumat keräsivät huomattavasti osanottajia, huippunaan Vuokatin SM-kilpailut, joihin osallistui toistasataa lumilautailijaa. Suomi Toureja järjestettiin lisäksi Kasurilassa, Messilässä, Ounasvaaralla ja Sappeella.

Suomi Tourin kokonaiskilpailun voittajat katsottiin World Snowboard Tourin freestylerankingin perusteella. Voittajaksi nuorimmissa eli gromeissa tulivat Sini Lehtinen ja Samu Sundell ja rookie-sarjassa Elli Pikkujämsä ja Roope Rautiainen. Sini ja Samu palkittiin Summer Camp -lahjakorteilla, ja Elli ja Roope kustannetaan Euroopan isoimpaan lumilautakilpailuun Burton European Openiin Sveitsin Laaxiin.

Elli Pikkujämsän kausi on ollut huikea. Hän voitti Suomi Tourin kokonaiskilpailun lisäksi junioreiden MM-kisojen slopestylessä hopeaa ja hänet palkittiin kisojen parhaana rookie-tyttönä. 14-vuotias turkulainen nautti Suomi Tourin kisoista runsaasti:

- Parasta Suomi Tour -kisoissa oli se, että oli aina hyvä meininki. Tällä kertaa en oppinut uusia temppuja ja samoilla mentiin kisoissa, mutta naislautailun tila tällä hetkellä on Suomessa ihan hyvä ja se on menossa parempaan päin, Elli kommentoi.

Kausi oli ollut haasteellinen lumitilanteen vuoksi, mutta silti tapahtumat saatiin vietyä hienosti läpi. Tapahtumakoordinaattori Antti Keskitalon mukaan varsinkin laskijoiden kehitys oli ollut hienoa seurattavaa.

- Suomi Tourin läpivieminen oli tänä talvena haasteellinen johtuen lumesta, mutta ensi talvena ollaan viisaampia. Laskemisen taso parani talven myötä, ja oli mukava nähdä IS Open -kilpailussa Iso-syötteellä Suomi Tourin kiertäjiä. Oli se sitten yhden TTR:n tähden kilpailu tai viiden tähden TTR kilpailu, niin parasta pitää laittaa, jos haluaa pärjätä. Lumilautailu on herkkä laji ja siihen kuuluu hyvät ja huonot talvet. Lautailijalle on myös tärkeää, ettei loukkaannu kesken kauden. Yrittäkää pitää hauskaa laskukavereiden kanssa ja laskekaa monipuolisesti kaikkea mahdollista, Keskitalo kertoo.

Kesän varalle häneltä löytyy laskijoille hyviä neuvoja:

- Kesällä kannattaa vaihtaa rullat alle ja esimerkiksi hyppiä trampoliinilla, jotta seuraavaan kauteen on hyvät lähtökohdat. Vielä kuitenkin ehtii esimerkiksi Ruka Spring Campille, ja syksyn Team Campit Vuokatissa auttavat pääsemään takaisin lumelle.


Suomi Tour Overall 2014 päätöstilanne:

GROM-sarja
1. Sini Lehtinen (Summer Camp -lahjakortti 250 euroa)
2. Emmi Parkkisenniemi (Team Camp -lahjakortti 200 euroa)
3. Elisa Marjamaa (Burton Store -lahjakortti 100 euroa)

1. Samu Sundell (Summer Camp -lahjakortti 250 euroa)
2. Joonas Bergman (Team Camp -lahjakortti 200 euroa)
3. Sami Kallo (Burton Store -lahjakortti 100 euroa)

ROOKIE-sarja
1. Elli Pikkujämsä (Burton European Open matkat + osallistuminen)
2. Henna Ikola (maajoukkueleiri Ruka, ylläpito, alkukaudella 2014-15)
3. Venla Mustonen (Burton Store -lahjakortti 250 €)
(Tasapisteissä Freestyle tuloksissa oli useampi sijalla 3. Täten parhaan parkkicrossin ranking-sijoituksen perusteella 3. sija meni Venlalle)

1. Roope Rautiainen (Burton European Open matkat + osallistuminen)
2. Axel Thelen (maajoukkueleiri Ruka, ylläpito, alkukaudella 2014-15)
3. Walter Widercrantz (Burton Store -lahjakortti 250 €)

Ajankohtaista