Suur-Hamari voittoon Pyhän paracrossin maailmancupin ensimmäisestä päivästä

Matti Suur-Hamari on voittanut paracrossin maailmancupin kauden avauskisan, joka laskettiin Pyhällä Suomessa. Huomenna Pyhällä lasketaan kokonaisuudessaan toinen maailmancupin kilpailu.

- Aika haasteelliset olosuhteet oli täällä. Ensin ei ollut lunta yhtään, ja sitten sai pari päivää tykkejä pyöriteltyä. Siitä sai Pyhätunturin ja Lumilautaliiton väki meille kasattua hienon radan. Lumen vähyyden kanssa on painiskeltu, mutta hyvin meni kisa. Pikkasen ollut sadetta ja aika grippiä oli lumi, mutta valmentaja Wendelin ja voitelija Juha Haukkala saivat taikasopat keiteltyä ja pulkka oli liukas. Ei siinä ollut kuin laskea maaliviivalle. Aika makeasti meni päivä, Suur-Hamari kommentoi.

LL2-sarjasssa eli lievemmin alaraajavammautuneiden sarjassa Suur-Hamarin jälkeen toiseksi tuli Australian Ben Tudhope ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Keith Gabel. Suur-Hamari voitti myös karsinnat ajalla 36,69.

- Ei oikeastaan joutunut vääntämään, rennolla tatsilla mentiin. Meillä on vähän kato käynyt kisaajissa huonon alkukauden takia. Ilmeisesti vähän on laskelmoitu, ettei kisaa olisi ollenkaan, joten meillä on puolet väestä messissä. Silti kovin kärki oli paikalla. Sai kuitenkin rennosti vetää ja silloin yleensä lauta kulkee hyvin.

Pyhällä tehtiin historiaa, kun ensimmäistä kertaa paracrossissa laskettiin normaalin crossin tapaan neljän laskijan heatit finaaleissa. Sääntömuutos koskee toistaiseksi vain LL2-sarjaa.

- Se oli älyttömän siisti juttu. Sochista saakka ollaan yritetty saada sääntömuutosta, että päästäisiin tosissaan crossia vääntämään eli neljä rinnan, ja viime kesänä se muutos tulo meidän vammaluokkaan. Se muuttaa peliä aika tavalla, kun on kaksi enemmän radalla. On äärettömän hienoa, ja uskon, että laji menee joskus kokonaisuudessaan siihen. Kaikki on kyllä janonnut tätä ja nyt päästään asian ytimeen.

Vähäisen lumen vuoksi lauantaille suunniteltu banked slalomin maailmancupin kilpailu jouduttiin jo aiemmin viikolla perumaan ja muuttamaan toiseksi paracrossin kilpailuksi. Huomenna edessä on siis toinen koitos, johon Suur-Hamari lähtee odottavaisin mielin:

- Huomenna yritetään uutta voittoa. Hyvien yöunien jälkeen huomenna uusiksi katsomaan millainen päivä on.

Paralumilautailun MM-kilpailut pidetään Pyhällä maalis-huhtikuun taitteessa lajeinaan paracrossi ja banked slalom.

Tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbp118/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

Ajankohtaista