Tahkolla lasketaan historian ensimmäiset banked slalomin SM-tittelit

Lumilautaliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja juhlan kunniaksi SM-debyytin tekee kovassa nousussa oleva perinteikäs laji. Ensimmäiset banked slalomin SM-kilpailut lasketaan 13.-14.4. Tahkolla. Perjantaina lasketaan joukkuekisa, lauantaina yksilökisa.

Banked slalom on kallistetuista kurveista koostuvalla radalla laskettu kisa, jossa aika ratkaisee. Verrattuna crossiin radalla laskee vain yksi laskija kerrallaan, ja toisin kuin pujottelussa banked slalomin kurveissa on lumesta muodostetut vallit, joiden ansiosta kurvailu muistuttaa surffausta.

- Banked Slalom SM sopii todella hyvin juhlavuoteen. Lajissa on pitkät perinteet: se on ensimmäisiä lajeja, joissa lumilautailussa on kilpailtu. Mt. Bakerin legendaarinen banked slalom -kisa on pidetty joka vuosi vuodesta 1985 lähtien. Banked slalom -tapahtumissa on todella hyvä fiilis. Rentoa meininkiä höystettynä hyvällä kisameiningillä niin itseään kuin kavereita vastaan, ja laji sopii kaikille junnuista vaariin. Uskommekin, että paikalle saapuu niin vanhat ketut kuin junnutkin. Uutena sarjana on lisäksi Adaptive liikuntarajoitteisille, joten todellakin kaikki pääsevät mukaan. Tourin sijasta haluamme panostaa tällä kaudella yhteen tapahtumaan, joka on kaksipäiväinen ja mukana on lisäksi iltaohjelmaa, kotimaan tapahtumavastaava Juha Guttorm Lumilautaliitolta kertoo.

Lumilautaliitto on järjestänyt kahtena kautena Banked Slalom Touria, jossa kiertueella on ollut useampi tapahtuma. Niissä osallistujia on ollut usein ruuhkaksi asti, kun laskijoita on tullut parhaimmillaan lähes sata. Mukaan tullut väkeä laidasta laitaan; kisassa on ollut mukana kaikkia pienistä lapsista kokeneisiin konkareihin. Osallistujalistasta on voitu nähdä niin uusia aloittelijoita kuin entisiä ja nykyisiäkin ammattilaisia.

Myös Tahkolle odotetaan innokasta väkeä runsaasti, sillä SM-tittelit odotetusti kiinnostavat. Tilaisuuden luonteesta huolimatta luvassa on rento ja kannustava tapahtuma, jossa lajin luonne säilyy: odotettavissa on hyvää henkeä, itsensä haastamista ja mukavaa kevätkurvailua.

Lisätietoja aikatauluineen: http://fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/banked-slalom/

Video viime vuoden banked slalom -kisasta (tuotanto Janne Tapio Media): https://www.youtube.com/watch?v=WHcIPiya6To

Ajankohtaista