Tonteri seitsemäs X Gamesin big airissa

Roope Tonteri on sijoittunut seitsemänneksi Norjan Lillehammerissa X Gamesin big airissa. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Mark McMorris, toiseksi tuli Kanadan Max Parrot ja kolmanneksi norjalainen Torgeir Bergem.

Sessarityyppisen kilpailun, jossa tietyn aikaa laskijat saavat hypätä niin usein kuin ehtivät, Tonteri aloitti hienosti. Hän hyppäsi erittäin puhtaan backside 1440:n, jonka jälkeen teki caballerial 1440:n muutaman kerran. Kun hänellä oli kaksi puhdasta hyppyä kahdesta eri tempusta, minkä formaatti vaati, hän alkoi yrittää isompia pyörityksiä. Niitä hän ei kuitenkaan saanut päälle.

- Päivä oli ihan hyvä. Totta kai harmittaa, etten päässyt podiumille, mutta silti paras X Games -sijoitus itselleni. Kisa oli todella kovatasoinen, eikä voi muuta sanoa kuin, että omaan laskuun tarvitsee lisää numeroita taululle. Seitsemäs sija X Gameseissa ei ole huono sijoitus, enkä huonoille hävinnyt. Tämä oli sellainen otteluvoitto. Omat laskut meni ihan hyvin. Ekalla tein backside 1440 ja muutaman kerran caballerial 1440 ja ajattelin yrittää pyöriä enemmän, mutta siihen ei nyt rahkeet tällä kertaa riittäneet. Ihan tyytyväinen silti tähän sijaan. Tästä on hyvä jatkaa Espanjaan big airin MM-kisoihin, Tonteri kommentoi.

Roope Tonteri ja myös Norjan kisaan osallistunut Enni Rukajärvi jatkavat Espanjaan MM-kisoihin ja osallistuvat siellä big airiin. Tonteri on hallitseva big airin maailmanmestari.

Ajankohtaista