Viisi suomalaista finaalissa Livignon Rookie Tourilla

World Rookie Tour jatkui Italiassa. Mitaleille ei aivan tällä kertaa ylletty.

Livingossa laskettiin uusi World Rookie Tourin slopestyle-kisa. Mukana oli liuta suomalaisia, ja viisi heistä pääsikin finaaliin.

Parhaiten menestyi grom-pojissa rovaniemeläinen Mitja Kauranen, joka jäi niukasti mitaleilta ollen neljäs. Toinen rovaniemeläinen, rookie-tytöissä laskenut Eveliina Taka oli viides. Muista finaaleihin yltäneistä suomalaisista Veeran Immonen oli rookie-tytöissä kahdeksas ja rookie-pojissa Valtteri Kautonen seitsemäs sekä Aatu Partanen kymmenes.

Näin laskijat itse kertovat kisoista ja leiristä, joka sisälti muun muassa bägiharjoittelua.

Mitja Kauranen
- Kisa oli tosi hyvä ja kaikissa sarjoissa vedettiin hyvin. Sää ja parkki olivat myös hyviä. Ländäsin oman ranini. Bägille pääsin tällä reissulla tekemään muun muassa switch backside 900:n ja sen myös finaalissa sain tehtyä. Se oli ihan uusi temppu.

Aatu Partanen:
- Karsinta meni suht hyvin, mutta finaalissa en saanut sitä rania päälle minkä olisin halunnut. Ensimmäisellä laskulla en saanut ekaa reiliä kunnolla ländättyä, ja toisella laskulla kaaduin tokan reilin kokonaan. Kolmannella en sitten hyppyreitä ländännyt. Hyvää säätä oli ja hyvä parkki, tykkäsin paljon laskea täällä Livignossa. On tämä ollut tosi kehittävä reissu, muun muassa cab 1260:n ja frontside 1080:n tein ensimmäistä kertaa lumelle. Bägi auttoi myös paljon.

Valtteri Kautonen:
- Karsinnoissa meni ihan hyvin, mutta finaaleissa en yhtään laskua ländännyt täysin. Sai kuitenkin yrittää aika maksimisuoritusta, niin se oli hauskaa. Ensimmäisellä laskulla reilit onnistuivat, mutta hyppyristä otti kädet maahan. Tokassa meni toisin päin, ja kolmannessa en ehtinyt pyöriä niin en tullut jaloilleen. Reissu on ollut hyvä, opin myös uusia temppuja. Muun muassa bägille tein caba tupla 1080:n ja switch backside 12060:n.

Eveliina Taka:
- Karsinnat meni yllättävän hyvin. Koitin upgreidata, mutta en ihan onnistunut. En Suomi-hyndien jälkeen ollut tottunut niin jyrkkiin nokkiin, mutta nopesti sain tatsin takaisin. Finaalissa en ländännyt ranejani ollenkaan. Viidenneksi tulin ensimmäisellä ranillani, kun viimeiset olivat aika sketsaamista. Kaiken kaikkiaan reissu oli tosi hyvä.

Veera Immonen:
- Kisa meni ihan jees, mutta olisi ollut kiva ländätä finaaleissa. Paikat oli hyvässä sheipissä. Aamusta hyppyrit oli vähän varjossa, mutta muuten oli hyvä. Kiva oli päästä bägille hyppimään ja laskemaan hyvissä olosuhteissa. Bägille tein alkureissusta seiskoja.

Tulokset Livignosta: http://moon.mailmnsa.com/nl/res/3228/newsletters/685/files/world_rookie_fest_livigno_2019__finals_results_1.pdf

 

Ajankohtaista