Soveltava lautailu

Miten aloittaa?

1. Ota yhteyttä lähimpään hiihtokouluun tai Suomen hiihtokeskusyhdistys Shky:n ja tiedustele mahdollisuutta soveltavaan lumilautaopetukseen (hiihtokoulujen yhteystiedot löydät http://www.ski.fi/shky-info/shky-ry/) lähialueellasi.

2. Hiihtokeskuksista voi vuokrata välineitä lumilautailun harjoitteluun. Soveltavan lumilautailun apuvälineitä pystylaskemiseen sen sijaan saa vuokralle netin kautta osoitteesta www.välineet.fi. Apuvälineitä kelkkalautailuun kehitellään parhaillaan, joten stay tuned, mikäli kelkkalaskeminen kiinnostaa!

3. Ei muuta kuin hiihtokoulun kautta lautaopetukseen ja nauttimaan maailman parhaasta harrastuksesta!

Myös VAU ry:n organisoimista Lumilauantai- ja Lumisunnuntai-tapahtumissa on tarjolla soveltavan lautailun apuvälineitä ja -opetusta. Vammaislautailuun on mahdollisuus hakea apurahaa tai stipendiä välineisiin, kilpailumatkaan tai muuhun harrastamiseen liittyvään. Lisätiedot: www.vammaisurheilu.fi

 

Lumilautailu voi vaikuttaa toimintakykyyn jopa kuntouttavasti. Suomessa lumilautailussa kilpaillaan yleisissä sarjoissa, ja tarvittaessa vammaisurheilijoille järjestetään omat kilpailusarjat. Lautailussa voit edetä jopa proteesiurheilijana Paralympialaisiin tai kehitysvammaisena lautailijana Special Olympics -kisoihin. Maailman parhaat kuurot ja kuulovammaiset lautailijat kilpailevat Deaflympics-maailmankisoissa. Elinsiirron saaneet laskijat ja lumilautailevat dialyysipotilaat voivat kilpailla World Transplant Games -maailmankisoissa.

Tsekkaa myös Suomen Lumilautaliiton toiminta tapahtumista, Facebookista ja Instagramista @lumilautaliitto ja tule mukaan! Suomessa toimii myös useita paikallisia lumilautaseuroja. Seurojen yhteystiedot löydät täältä.

Paracrossin maailmanmestari Matti Suur-Hamari

Special Olympics 2x hopeamitalisti Janne Matilainen