Liity jäseneksi

 

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY:N JÄSENMAKSU KAUDELLE 18-19.

Jokainen lumilautailija ja lumilautailun fiilistelijä voi kuulua Lumilautaliittoon liittymällä liiton henkilöjäseneksi. Liiton jäsenenä voit olla mukana vaikuttamassa liiton toimintaan, saat ajankohtaista tietoa lumilautailusta henkilökohtaisesti ja olet mukana tukemassa juniorilautailua. Kaudella 18-19 henkilöjäsenyyksistä kerätyt varat ohjataan nuorten lumilautamaajoukkueen toimintaan. Ostamalla lisenssin tuet nuorten matkaa kohti kansainvälistä huippua. 

Henkilöjäsenet saavat osallistua vuosittaiseen Liittokokoukseen ja heillä on siellä puheoikeus. Ostamalla jäsenyyden sitoudut noudattamaan Lumilautaliiton sääntöjä sekä lumilautaliiton antidoping- ja yleisiä kilpailusääntöjä sekä kurinpitosääntöjä.

Suomen Lumilautaliiton jäsenyydet ja kilpailulisenssit ostetaan Suomen Olympiakomitean hallinnoimasta Suomisport -palvelusta.


SUOMISPORT REKISTERISELOSTE

Suomisport rekisteriseloste pdf

 

SUOMISPORT PIKAOHJE

Suomisport pikaohje pdf

 

Katso alta sinulle sopiva jäsenyys.

HENKILÖJÄSENYYS (HARRASTAJAT)

Henkilöjäsenyys on tarkoitettu harrastetason lumilautailijoille ja lajista kiinnostuneille henkilöille. Sillä saa osallistumisoikeuden KIDS -sarjassa (Suomi Tour ja SM-kisat), Banked Slalom SM-kisoissa ja Masters -sarjassa halfpipen SM-kisoissa. 

Jäsenyyden hinta on kaikenikäisille henkilöille 20 €, ja se tulee voimaan kun se on maksettu. Voimassaolo päättyy 31.5.2019, jonka jälkeen jäsenyyden voi uusia seuraavalle kaudelle maksamalla jäsenmaksun ohjeiden mukaan.

Huom! Myös tavallinen jäsenyys ostetaan Suomisportissa "osta lisenssi tai vakuutuksellinen lisenssi" valikosta. Valita voi oman lumilautaseuran tai ei seuraa ja siirtyä valitsemaan henkilöjäsenyys ja maksutapa. 


Siirry ostamaan jäsenyys: https://www.suomisport.fi/purchase/licence?sport=69


HENKILÖJÄSENYYS + LISENSSI (KILPAILIJAT)

Henkilöjäsensyys + kilpailulisenssi on tarkoitettu Suomi Tour ja SM-kilpailuihin osallistuville Grom, Rookie ja Open sarjoissa laskeville lumilautailjoille.

Kilpailulisenssin sisältävän jäsenyyden hinta on 30 €, ja se tulee voimaan kun se on maksettu. Voimassaolo päättyy 31.5.2019, jonka jälkeen jäsenyyden voi uusia seuraavalle kaudelle maksamalla jäsenmaksun ohjeiden mukaan.

Huom! Lisenssi ei sisällä vakuutusta. Osallistuminen lumilautailukilpailuihin edellyttää, että laskijalla on voimassaoleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailutoiminnassa sattuneet tapaturmat. Lisenssiä ostettaessa ilmoitetaan omat vakuutustiedot. 

Siirry ostamaan jäsenyys kilpailulisenssillä: https://www.suomisport.fi/purchase/licence?sport=69

LIITTYMISOHJEET

MAKSUOHJEET: Tarkemmat toimintaohjeet löydät palvelusta, jossa prosessi etenee ohjatusti, sivu sivulta. Palvelu vaatii profiilin luomisen järjestelmään. Henkilötiedot, jotka annetaan profiilin luonnin yhteydessä, siirtyvät automaattisesti Suomisportiin, joka on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenrekisteri. Mikäli olet ostamassa jäsenyyttä huollettavallesi, tee ensin itsellesi profiili Suomisportiin ja lisää sitten huollettavasi omaan profiiliisi. Maksun voi suorittaa verkkopankkitunnuksilla, useilla luottokorteilla, mobile paylla tai laskulla.

 

Vakuutus

Lumilautaliiton kautta myytäviä OP Pohjolan lisenssivakuutuksia ei ole enää tarjolla lumilautailun harrastajille.

Kilpailutoiminnan kattavaa vakuutusta voi tiedustella eri vakuutusyhtiöistä 

VINKKEJÄ TAPATURMAVAKUUTUKSEN OSTAJALLE

Kun olet ostamassa lumilautaharrastuksesi kattavaa vakuutusta, kannattaa tarjousta pyydettäessä tuoda esille ainakin seuraavat asiat:

-          Vakuutuksen tulee kattaa lumilautailussa sattuneet tapaturmat
-          Jos harjoittelet ohjatusti esim. seurassa tai harjoitusleireillä kotimaassa tai kotimaassa ja ulkomailla
-          Jos harjoittelet ohjatusti tai itsenäisesti lajinomaista oheisharjoittelua esim. tramppa, skeittaus, kuntosali
-          Jos kilpailet kotimaassa
-          Jos kilpailet ulkomailla
-          Jos lasket merkityn rinnealueen ulkopuolella (voit myös tiedustella erillistä laskureissua varten lyhyempiä matkavakuutuksia rinteiden ulkopuolella laskemista varten)
-          Jos osallistut lajin koulutustapahtumiin
 
Jotkut vakuutusyhtiöt myöntävät tapaturmavakuutuksia, joissa ei ole hoitokorvauksen enimmäismäärää. Karkeasti voidaan ohjeistaa, että kotimaassa kilpailevien lumilautailijoiden kannattaa valita enimmäismääräksi kuitenkin vähintään 15.000 €. Ulkomailla kilpailevien laskijoiden osalta enimmäismäärän olisi hyvä olla vähintään 30.000 €, mielellään jopa enemmän, sillä esimerkiksi ambulanssihelikopteri ja sairaalassa vietetty aika tulevat ulkomailla todella kalliiksi. Vakuutuksen olisi hyvä korvata myös leikkauksen jälkeinen kuntoutus kuten fysioterapia. Vakuutuksesta kannattaa pyytää kirjallinen todistus tai vakuutuskortti, jota voi pitää mukana laskureissuilla ja kisoissa.

Emme lähde synkistelemään, sillä lumilautailu on maailman siisteintä puuhaa. On silti hyvä tiedostaa, että tässä lajissa voi sattua ja tapahtua monenlaista vaikka tavoitteena ei olisikaan ammattilaisuus. Kannattaa siis käydä läpi riskit ja miettiä miten hyvin haluaa olla varautunut. Parhaimpana turvana toimii vähintäänkin kypärä, mielellään myös selkäpanssari sekä terve järki. Oman taitotason arvioiminen on yksi tärkeimmistä tapaturmavakuutuksista. 
 
Tämä on suuntaa antava ohje. Vakuutuksen ottaja on itse vastuussa siitä, minkälaisen vakuutusturvan hän valitsee.

Tapaturman sattuessa

Kun tapaturma sattuu, on tärkeää toimia oikealla tavalla. Ennen kuin tapaturma sattuu, tutustu jo etukäteen Pohjolan ohjeisiin TÄÄLTÄ ja sisäistä seuraavat ensiapuohjeet:

* Varmista, että ohjatuissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa on paikalla ensiaputaitoisia henkilöitä. 

* Suhtaudu vakavasti lievältäkin vaikuttavaan haveriin. 

* Ohjaa urheilija sivuun ja aseta vammautunut paikka välittömästi lepoon.

* Välitön ensiapu on kolme K:ta - kylmä, kompressisidos ja kohoasento. Kylmähoitoa annetaan kerrallaan vain 20 minuuttia, mutta tarvittaessa hoito voidaan toistaa. 

* Huolehdi urheilijan ohjaamisesta jatkohoitoon seuran tai pelipaikkakunnan lääkäriasemalle. (> Pohjolan sopimushoitolaitokset) 

* Valmentaja: keskustele sekä hoitavan lääkärin tai fysioterapeutin että nuoren urheilijan huoltajan kanssa hoito- ja kuntoutusohjeista sekä harjoituksiin paluusta.

Lisää ensiapuohjeita: Punainen Risti