Kids on Board

Kids on Board on turvallinen ja hauska tapa tutustua lumilautailuun koulun sisätiloissa Burtonin kehittämillä välineillä. Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa 1.-3. luokkalaisia lapsia lumilautailuun ja ohjata heidät harrastuksen pariin. Temppuillaan, kikkaillaan ja pidetään hauskaa laudan päällä! Toiminta soveltuu jokaiselle toimintakyvystä riippumatta.

Kids on Board kiertuetta vetää kolme aluetyöntekijää, jotka vierailevat joulu-maaliskuussa yhteensä noin sadalla alakoululla ympäri Suomea. Katso videolta mistä on kyse: https://www.youtube.com/watch?v=eHRV7gOzp5w#action=share

Ohjaukseen osallistuneet lapset saavat tietoa alueen yhteistyö hiihtokeskuksen, hiihtokoulun ja lumilautaseuran toiminnasta ja ohjeet miten ilmoittautua mukaan. 

 

Tietoa lajin aloittamisesta ja harratusvälineistä

Miten pääsee alkuun?

Lumilautaharrastuksen voi aloittaa melkein missä tahansa missä on lunta ja loiva tasainen mäki. Hiihtokeskuksessa pääsylippuna toimii hissilippu. Harjoittelurinteessä ei kuitenkaan aina vaadita hissilippua. Varmista lipun tarve ennen rinteeseen menoa.

Mistä saa lumilautaopetusta?

Lumilautailuopetus helpottaa lajin aloittamista, mutta ei ole välttämätön. Opetusta lumilautailuun tarjoavat hiihtokoulut lähes kaikissa Suomen keskuksissa. Tarjolla on usein sekä yksityis- että ryhmätunteja. Useasta hiihtokoulusta löytyy myös osaamista soveltavaan lumilautaopetukseen.

Hiihtokoulujen yhteystiedot löydät kootusti täältä: http://www.ski.fi/shky-info/shky-ry/

Myös kaverit ja tuttavat voivat toimia hyvinä ohjaajina lajin pariin pääsemiseksi. Katso vinkit lumilautailun aloittamiseen SHKY:n videoilta: https://www.ski.fi/artikkelit/opi-lumilautailun-alkeet-helposti/

Kun lumilautailun perustaidot on hallussa, voi liittyä mukaan alueen lumilautaseuran toimintaan. Katso seurat: http://fsa.fi/liitto/jasenseurat/

Millaiset varusteet tarvitaan?

Lumilautailemiseen tarvitaan lumilauta (noin 20 cm laskijan pituutta lyhyempi), kengät, siteet, kypärä, vedenpitävät talvivaatteet ja lumisateen sattuessa lasit. Hiihtokeskuksista voi vuokrata välineitä lumilautailun harjoitteluun.

Omia välineitä hankittaessa kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoja sopivien välineiden valitsemiseen. Välineitä myyvät mm. alan erikoisliikkeet ja urheilukaupat. Käytettyjä välineitä voi hankkia mm. Lumilautailu ostaa ja myy –Facebook-ryhmästä, kierrätyskeskuksesta, nettikirpputoreilta jne.

 


 Kyllä
 

Lumilautaopsetusta tarjotaan hankkeen kautta seuraavissa hiihtokeskuksissa:

Ruka
Pyhä
Iso-Syöte
Sappee
Saariselkä
Mielakka
Peuramaa
Salla
Laajis
Joupiska
Sveitsin Hiihtokeskus
Messilä
Talma
Vuokatti
Tahko
Kasurila

 

Hankkeen lanseeraus tapahtuu Go Expo Winter messuilla 2.-4.11.2018 Helsingin Messuksekuksessa. Tervetuloa osastollemme!

 

Lisätietoja hankkeesta: 

Tiina Lindström
p. 0440988008
tiina.lindstrom@fsa.fi

 

Osa-aikainen projektikoordinaattori:

Taneli Aunio
p. 050 344 4793
taneli.aunio@gmailcom

Hanketta tukemassa: