Lumilautailu ja opiskelu

Lumilautailijalla on lukuisia vaihtoehtoja yhdistää opiskelu ja laskeminen. Mahdollisuuksia on jo yläkouluikäisestä lähtien aina ammattikorkeakouluihin, avoimeen yliopistoon ja varusmiespalvelukseen.

Olemme kasanneet yhteen kattavan oppaan erilaisista lumilautailijan opiskeluvaihtoehdoista ja niihin hakemisista. Niin kuin Jörn Donner sanoi, lukeminen kannattaa aina!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Tarkemmat tiedot hakemisesta urheiluakatemian eri oppilaitoksiin http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/Hakeminen

Yläkoululeiritykset

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia järjestää lumilautailun yläkoululeiritystä 7.-9.-luokkalaisille urheilijoille. Leirivalmennusta järjestetään 5-6 viikkoa / lukuvuosi Vuokatissa. Laskija majoittuu ja harjoittelee Vuokatin Urheiluopistolla sekä käy päivällä koulua Tenetin yläkoulussa. Leirien valmennuksesta vastaavat Suomen Lumilautaliiton ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajat. Kouluasioiden järjestämisestä urheilija vastaa itse sopimalla tehtävät oman koulun opettajien kanssa. Tenetin yläkoulun yhdysopettaja vastaa koulunkäynnistä Vuokatissa ja on tarvittaessa yhteydessä urheilijoiden kouluihin.

Hakeminen yläkoululeirityksiin anni.halonen@vrua.fi

Toisen asteen oppilaitokset: Sotkamon lukio, Kainuun ammattioppilaitos ja Vuokatin Urheiluopisto

Hakeminen toisen asteen koulutukseen tapahtuu opintopolku.fi-palvelun kautta. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat hakevat lisäksi erillisellä lomakkeella haluamaansa valmennusryhmään, ja hakijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin.

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakouluun haetaan korkeakoulujen yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valintakokeet järjestetään kesäkuun alkupuolella. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat hakevat lisäksi erillisellä lomakkeella urheiluakatemian valmennusryhmiin. Hakijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin.

Jyväskylän Yliopiston Vuokatin yksikkö

Keväällä 2014 järjestettiin haku Vuokatin Liikuntateknologian yksikköön liikuntateknologian maisterikoulutukseen. Hakuaika päättyi 23.4.2014. Seuraava haku on keväällä 2016. Liikuntateknologiayksikön opiskelijat voivat hakeutua Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijoiksi hakulomakkeen ja pääsykokeiden kautta. Opiskelija voi osallistua akatemiavalmennukseen lukujärjestyksen sallimissa rajoissa.

Kainuun Prikaati

Vuokatti Urheiluakatemian valmennusryhmään haetaan erillisellä hakulomakkeella (ks. alla). Akatemiaurheilijaksi hyväksytään pääsykokeitten perusteella tavoitteellinen ja motivoitunut urheilija, joka tähtää kansalliselle tai kansainväliselle huipulle ja on omassa ikäluokassaan kansallista kärkitaso.

Tarkempia tietoja Kainuun Prikaatin sivuilta.